• Fölsikítás álomban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor/Doktornő!

         

        Én egy 22 éves egyetemista lány vagyok. Egy problémámmal fordulok Önhöz. Nagyon rossz alvó vagyok. Gyerekkoromban jelentkezett egy furcsa szokásom alvás közben. Néha-néha (évente kb. 3-4 - szer) fölsikítottam álomban, amikor csúnyát álmodtam, pl. patkányokat, egereket, kígyókat, belakat? De ezt fölsikítatás szószorrosan kell értelmezni, tehát annyira, hogy saját magam is föleredek a saját ordibálásomra és mások is nagyon megijednek. És ez a szokásom sohasem szűnt meg. Kb. egy ével ezelőtt ez a rossz szokásom fokozódott. Tehát egy éve szinte hetente kétszer is fölsikítok és mostanában mar sírok is álmomban. Nem tudok rá választ tálalni. Nagyon rosszul érzem magam ez végett. Elsősorban, azért mert zavarom a körülöttem elő embereket, másodsorban, mert ezek a fölsikítások és sírások nagyon kihatnak rám. Ilyen éjjelek után fél napig szomorúan érzem magam, nem vagyok kipihenve, nem tudok normálisan funkcionálni. Nagyon nem tudom hogy mitévő legyek. Reménykedtem, hogy ezek a heti fölsikítások és sírások egy idő után elmúlnak, de ahogy látom nem, sőt még fokozódnak. Lehet ezt valahogy kigyógyítani? Vagy kezelni? Esetleg szedjek altatókat? Előre is nagyon szépen köszönöm segítséget. Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a rémálmok témában

        Kedves Anita!

        A fölsikitás ellen nem jó a nyugtató, ne szedje.
        Felkereshet egy alvásambulanciát, ahol ezt megbeszélheti, de szerintem egy pszichoterapeutával való részletes elbeszélgetés segítene a legtöbbet.
        Lépjen mielőbb!


        Üdvözlettel:

         

         Kazimir Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-03 13:57:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés