Osteomyelitis

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jelenleg 21 éves vagyok és 4 éve műtöttek osteomyelitis miatt és nagyon sok antibiotikumot kaptam. Azóta gyomorpanaszaim vannak állandó jelleggel (hányinger, hasmenés, puffadás) . Egy fél éve azonban szorongással is küszködöm. Ájulásközeli állapotba kerülök, ha nagy a tömeg körülöttem, vagy akár tömegközlekedési eszközön. Nagyon kellemetlen tünetek kísérik, pl. a nagyon erős hányinger, szédülés, izzadás, gyengeség, szapora légzés és szívverés. Próbáltam már orvos által felírt nyugtatókat is szedni és saját magam uralkodni ezeken a tüneteken, de eddig nem sok eredményt értem el... Mivel főiskolás vagyok, nagyon nehéz ezzel együtt élni, mert az órák többségén sem tudok részt venni a szorongás miatt. Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező!

Osteomyelitise önmagában is nagyon sok türelmet, fájdalomtűrést igényelt.

Őszintén remélem ebből a szempontból ma már tünet és panaszmentes!

Ami a leírt tüneteket illeti: pánikroham, szorongásos, vegetativ tünetekkel.

Mindenképpen kezelni kell.

A kezelés eredményessége attól is függ, hogy az alapbetegsége hogy van, mennyire tekinthető gyógyultnak, korlátozza-e a betegség valami olyanban, amit szeretne csinálni, vagyis, vágyai teljesítésében.

Sok múlik azon is, hogy viszonyul a betegségéhez, a műtéthez, és mindahhoz, amit megélt az emúlt években.

Javaslom, keressen fel pszichiátert vagy pszichológust, beszéljék át mindezeket, ha szükséges, átmenetlieg esetleg gyógszeres kezelést is kaphat.

De mindenképpen jó lenne néhány pszichoterápiás konzultáció.

Mielőbbi javulást, gyógyulást kívánok.

Kazimir Ágnes

Kérdés: 2009. január 26., 21:40; Megválaszolva: 2009. január 26., 21:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a gond ?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám