• Remegős, hidegrázós, rángatózós rohamos rosszullétek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő! A párom 25 éves férfi. Másfél éve vagyunk együtt. 3 óriási veszekedésünk volt, amikor szakítással „fenyegetőztem”. És mindkét veszekedésnél nagyon rosszul lett és nagyon megijesztett. Először kérdőre vontam, hogy szerintem csak színjáték (bár abszolút nem ilyennek ismerem, aki megjátszaná magát 1 rosszullétet imitálva, hogy megtarthasson magának, annál sokkal büszkébb). Állítja, hogy nem játszott és Ő is megijedt. Ilyenkor nagyon felhúzza magát, elkezd félni és nagyon fázik, és nagyon remeg. Hiába takarom be 3-4 takaróval nem akar elmúlni a didergés és a remegés. Csak hosszú percek múltán, ha nyugtatgatom. Olyan ijesztő, mintha valamiféle rohama lenne, de teljesen magánál van, csak azt mondogatja, hogy nagyon rossz, és mikor múlik már el, és sírt is (sem én sem mások nem szokták egyébként sírni látni). Nem tudom hogy bármilyen összefüggés van-e, de leírom ezt is hátha jelent valamit. Kiskorától fogva, ha injekciót kapott és még mindig fogászaton, vérvételen elájul vagy legalábbis aközeli állapotba kerül. De már a kórházban érzett szagoktól is rosszul lesz. Kórházban még nem feküdt sosem. És még valami, kiskorában sokáig bepisilt, Ő is és a testvére is éjszaka. Az előző kapcsolatából van egy (nem tervezett) 5 éves kislánya, ő is bepisil még éjszaka. Aztán talán a rohamos rosszulléteihez kapcsolódik még, hogy kiskorában gyakran előfordult, hogy felriadt álmából és olyankor is nagyon rángatózott és nagyon nehezen lehetett megnyugtatni (bár ezt én annak tudom be, hogy rendkívül szigorú nevelést kapott, eleven gyerek volt – melyik fiú nem az – és sokat állt a sarokban… szerintem emiatt voltak rémálmai). Álmokra nem emlékszik, ha jól tudom orvoshoz nem vitték. Ezek az éjszakai rángatózások, kiabálás már régóta nincsenek. Kérem segítsen! Mindezeket, főképp a remegős, hidegrázós rohamos rosszullétet mi okozza? Orvoshoz nem akar menni…

        WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező!
         
        A leírt rosszullétek nagy valószínűséggel pszichés eredetűek, nagyfokú szorongásból származhatnak. Pszichiátriai szakrendelésen tudnának leginkább tanácsot adni ezek kivédésére és esetleg gyógyszert javasolni.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 15:34:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés