• Feledékenység??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        Mindig is szétszórt voltam, és gyakran feledékeny. De pár hónapja ez már olyan méreteket öltött, hogy kezdek aggódni.

        Gyakran nem tudom, milyen nap van, mert a napok összefolynak a fejemben. Olyan dolgokat kérdezek meg, amiket már sokszor megválaszoltak nekem. Most lettem egyetemista, így nagyon sok embert ismertem meg. Csak az a probléma, hogy 90%-uknak a nevét sem tudom. Sőt, olyan emberek köszönnek rám akik bár osztálytársaim(!), azaz minden nap látom őket, mégsem ismerem fel őket, sőt, a nevüket sem tudom. Többször kerültem emiatt kínos helyzetbe.

        Tanulmányaimban is akadályoz ez a probléma, mivel hihetetlenül megnőtt annak az időnek a mennyisége, amit tanulásra kell fordítanom bármilyen tantárgynál, és mégis rosszabb eredményeket érek el, mivel gyakran a vizsga előtt elfelejtem azt is, amit órákon keresztül ismételtem.

        2007 nyarán diagnosztizáltak depresszióval és differenciálhatatlan skizofréniával. Körülbelül 1 hónappal ezelőttig álltam gyógyszeres kezelés alatt emiatt, Fevarint és Ziperidet kellett szednem. Amióta nem szedem a gyógyszereim, kis javulást észleltem ebben a problémámban, ugyanakkor egy másik bajom, az, hogy 16-18 órákat alszom, ha megtehetem, és mégis álmos maradok utána, nem javult. Ezt akkor tapasztaltam először, amikor elkezdtem szedni a gyógyszereket. Ez ügyben konzultáltam kezelőorvosommal is, de azt mondta, hogy valószínűleg ez hamarosan el fog múlni. Többször szóltam neki a kezelés során, hogy még mindig tapasztalom ezt a tünetet, de a válasz mindig ugyanez volt.

        2004 elején körülbelül egy hónapig folyamatosan fájt a fejem, később kettőslátásom is lett, ezért nagyapám elvitt a győri Petz Aladár Megyei Kórház szemészetére. Ott megállapították, hogy a szemfenekem be van vérezve, ezért továbbküldtek a neurológiára, ahonnan elküldtek, hogy készítsenek rólam egy MRI felvételt. Az alapján kiderült, hogy egy ciszta található a III. agykamrámban, így meg kellett műteni. Mivel a cisztához csak endoszkóppal lehetett volna hozzáférni rossz elhelyezkedése miatt, ezért amellett döntöttek, hogy egy shunt-öt ültessenek be, amit a gyomromba vezettek le, ti. a ciszta elzárta az agyvíz szabad folyásának útját, így túlnyomás keletkezett a koponyámban, és az okozta a kettőslátást. A shunt beültetésével kettőslátásom és fejfájásom megszűnt.

        Amit még életmódomról tudni kell: túlsúlyos, antialkoholista, nem dohányzó vagyok, tulajdonképpen vegetáriánus vagyok, azzal a kitétellel, hogy én eszem halat és rákféléket, tojást és tejtermékeket. Napi körülbelül 2.5-3 liter vizet fogyasztok.

        Köszönöm válaszát, és segítségét!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a feledékenység témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panasza annyira összetett, hogy látatlanban megválaszolhatatlan.
        Problémájával forduljon pszichiátriai szakrendelésre. Véleményem szerint az önnél leírása szerint diagnosztizálz depresszió és skizofrénia között "választani" kell, sajnos a skizofrénia tűnik valószínűbbnek, de ennek eldöntéséhez látni kellene Önt.

        Jó egészséget kívánva:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-23 16:05:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés