Mi az élet értelme?

Tisztelt doktor nő! kitőltőttem a depressziós tesztet és a teszt alapján orvoshoz kéne fordulnom de én nem értek vele egyet igaz hogy egy jó ideje csak arra gondolok hogy hogy vessek véget végleg a problémáimnak de arra még senki sem válaszolt hogy mi az élet értelme mert arra nagyon kiváncsi lennék mert valahogy nem értem és azt sem hogy miért baj ha valaki megunja az életét és miért nem lehet hozzá segitséget kérni hogy ne kellene annyit probálkozni én nem a haláltol félek hanem attol hogy nem sikerűl és mi lesz utána ezekre szeretném a véleményét kérni amit ellőre is kőszőnők.tisztelettel gizi.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza élet értelme témában

Kedves Gizi!

Keresi az élet értelmét, fél sok mindentől, vannak rossz gondolatai, valamiben segítséget szeretne kapni, ez érződik. Jó lenne pontosan megfogalmaznia, miben szeretne segítséget kapni, és kitől? Ki az, akinek elfogadná a válaszait, az ön által feltett kérdésekre.

Az élet értelmének keresése egyéni út. Kinek ez, kinek az.

Nincs rá egy darab, mindenki számára azonos, elfogadható igazság-válasz, gyakran tőlünk is függ, hogy mit nevezünk az életünk értelmének.

Önismeret, önbizalom, pozitív önértékelés- ezekre lenne szükség többek között ahhoz, hogy jól, felszabadultan érezhesse magát választott életútján.

Ha megfogalmazza, mi az, amiben segítséget szeretne kapni, melyek azok a kételyek, félelmek és szorongások, amelyek foglalkoztatják, mik a vágyai, vannak-e, és mit tesz azok megvalósításáért, akkor tudunk segíteni abban, hogy kételyeivel, kérdéseivel milyen szakembert kell megkeresnie, ha egyáltalán kell. És aztán ismét önön múlik, hogy ezt elfogadja-e vagy sem.

Üdvözlettel:

Kazimir Ágnes pszichoterapeuta

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. október 06., 12:08; Megválaszolva: 2008. október 06., 12:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Ez is csak egy kényszergondolat?
Tisztelt Doktor Nő! 14 éves korom óta (6 éve) kényszerbeteg vagyok különböző kényszergondolatokkal, impulziókkal illetve...
Mi lehet a bajom??? Félek
Üdv! 24 fiu vagyok aki szorong es fel a betegségektől. Ezek a dolgok mar tobb eve fenn allnak es rengeteg fizikai vzsgalaton is voltam. Panikbetegnek...
Antidepresszáns okozta hízás
Tisztelt Doktor Nő! 12 éve pánikbetegséggel küzdök. 4 évvel ezelőtt már annyira bekorlátozta az életem, hogy pszihiáter tanácsára...
Ripedon kihagyása;
Tisztelt Doktornő! Ripedon - 1 mg - gyógyszert szedek minden este. Családi összejöveteleken előfordult, hogy sörrel / borral kínáltak, de én...