Mi az élet értelme?

Tisztelt doktor nő! kitőltőttem a depressziós tesztet és a teszt alapján orvoshoz kéne fordulnom de én nem értek vele egyet igaz hogy egy jó ideje csak arra gondolok hogy hogy vessek véget végleg a problémáimnak de arra még senki sem válaszolt hogy mi az élet értelme mert arra nagyon kiváncsi lennék mert valahogy nem értem és azt sem hogy miért baj ha valaki megunja az életét és miért nem lehet hozzá segitséget kérni hogy ne kellene annyit probálkozni én nem a haláltol félek hanem attol hogy nem sikerűl és mi lesz utána ezekre szeretném a véleményét kérni amit ellőre is kőszőnők.tisztelettel gizi.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza élet értelme témában

Kedves Gizi!

Keresi az élet értelmét, fél sok mindentől, vannak rossz gondolatai, valamiben segítséget szeretne kapni, ez érződik. Jó lenne pontosan megfogalmaznia, miben szeretne segítséget kapni, és kitől? Ki az, akinek elfogadná a válaszait, az ön által feltett kérdésekre.

Az élet értelmének keresése egyéni út. Kinek ez, kinek az.

Nincs rá egy darab, mindenki számára azonos, elfogadható igazság-válasz, gyakran tőlünk is függ, hogy mit nevezünk az életünk értelmének.

Önismeret, önbizalom, pozitív önértékelés- ezekre lenne szükség többek között ahhoz, hogy jól, felszabadultan érezhesse magát választott életútján.

Ha megfogalmazza, mi az, amiben segítséget szeretne kapni, melyek azok a kételyek, félelmek és szorongások, amelyek foglalkoztatják, mik a vágyai, vannak-e, és mit tesz azok megvalósításáért, akkor tudunk segíteni abban, hogy kételyeivel, kérdéseivel milyen szakembert kell megkeresnie, ha egyáltalán kell. És aztán ismét önön múlik, hogy ezt elfogadja-e vagy sem.

Üdvözlettel:

Kazimir Ágnes pszichoterapeuta

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. október 06., 12:08; Megválaszolva: 2008. október 06., 12:08
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy április legeleje óta gyomorpanaszaim vannak. Kezdetben csak, fura rossz érzés volt, “mocorgott”...
Szorongás vagy betegség
Tisztelt Doktornő! 45 éves pedagógus vagyok. Sajnos mindig is hajlamos voltam a pánikolásra, de mindig kordában tudtam tartani. Csaknem 3 éve van...
Szerotonin szint extrém magas
Üdvözlöm! Már több mint egy éve kezdődött ez az állapot, eleinte ingadozó volt, mára viszont mindennapossá vált. Voltam vérvételen és...
Diagnózis felülbírálat
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja családi konfliktushelyzet keretében öngyilkossággal fenyegetőztem, s teátrálisan fejbe vertem magam egy kővel....