Indulatkezelés

Kedves Doktornő! Fiam 28 éves, felépülő drogfüggő. 10 hónapos bentlakásos terápia elvégzése óta 3 éve tiszta. A probléma az indulatkezelésével van, nagyon hirtelen tud a nyugalmi állapotából rettentő idegessé és agresszívvá válni. Ezek a kirobbanások különböző mértéküek. Van amikor csak kiabál, de van amikor pl. ököllel belevág a falba. Ettől mindannyian szenvedünk , Ő is. A legdurvább dühroham mindig sírással végződik nála és akkor öngyilkosságot is emleget . A legutóbbi ilyennél kérdeztem tőle hogy tudnék segíteni? "Vedd el az emlékeimet" volt a válsz. A nyugodt napjain jókedvű vicces kedves, de sosem tudni meddig. Egyértelmű, hogy szakember segítségére van szüksége és ezt el is fogadja sőt akarja, de nem tudja merre induljon.Ebben kérném a segítségét. Drága magánrendeléseket nem engedhet meg magának , sok helyen a vírus miatt nincs most ilyen jellegű járóbeteg ellátás. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza indulati robbanások témában

Tisztelt Kérdező,

A területileg illetékes Ideggondozóhoz kéne fordulni. Ott gyógyszert is kaphat, illetve, - amennyiben a kolléga szükségét látja, - kórházi gyógykezelésre is továbbíthatja őt.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. május 12., 09:19; Megválaszolva: 2021. május 13., 15:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi a teendő, ha egy beteg nem érzi...
Tisztelt Doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Adott egy 42 éves felnőtt férfi, aki korábban drog-, majd gyógyszerfüggőségben szenvedett....
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság