álmatlanság

Kedves Doktornő! Történt valami az életemben amitől évekig nem aludtam majd amikor ez megszűnt elkezdtem aludni. Ekkor amnezia történt elfelejtettem részben a dolgokat. Majd egy olyan ember aki erre emlékeztetett újra előhívta az agyamban és ismét nem alszom évek óta. Ameddig kapcsolatban álltam ezzel az emberrel folyamatosan újraéltem a történteket de megszakadt a kapcsolat és újraélés nincs viszont az álmatlanság fenn áll. Post traumas stresszre gyanakodnék mert egyeznek a tünetek csak most hogy az elkerülendő ember kikerült az életemből nincs újra élés így az lenne a kérdésem ez a tünet nélkül is lehet e post traumas stressz zavarom. Folyamatosan kerültem az erre emlékeztető dolgokat és állandó készenléti állapotban van a testem

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza poszttraumás stressz betegség témában

Tisztelt Kérdező,

Az álmatlanság, az elkerülő viselkedés és az állandó készenléti állapot a PTSD tünetei, úgyhogy nem mondhatjuk, hogy nincs tünete, csak mára talán már kevesebb van.

Nem gondolt rá, hogy pszichoterápia keretei között feldolgozza a történteket?

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. április 02., 15:29; Megválaszolva: 2021. április 03., 12:45
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas