• Szedjem vagy ne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/nő! Fél évvel ezelőtt öngyilkossági kísérletem volt. A pszichiáterem súlyos depressziót állapított meg, öngyilkos hajlammal. Emelett laktóz intoleranciám van. Az orvosom SERTRALIN-t írt fel. A betegtájékoztató elolvasása után komoly kétségeim merültek fel a készítménnyel kapcsolatban, ugyanis az tiltja az öngyilkos hajlamú párcienseknek a szedést, valamit (ez persze másodlagos probléma) laktózt tartalmaz. Természetesen az orvosom tud mindkét problémáról, ennek ellenére írta fel a gyógyszert. Mit gondol, szedjem az orvosom által rendeltek szerint vagy ne?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a antidepresszáns szedése témában

        Tisztelt Kérdező, A Sertralin, - mint a többi hasonló antidepresszáns is, - a kezdeti napokban járhat feszültség fokozódással. A tapasztalatom szerint ez viszonylag ritkán jelentkező mellékhatás, és az öngyilkossági késztetések szintjét még ritkábban éri el. Minden esetre kell tudnia róla, hogy ez megtörténhet. Érdemes egy hozzátartozójával is megbeszélni ezt. A laktóz adagja nagyon kicsi a gyógyszerben. Szerintem ez sem akadálya a szedésnek. Ha mégis tapasztalna emésztőszervi panaszokat 1-2 hét elteltével is, akkor azt jelezze a kezelőorvosának. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. február 06., 18:57; Megválaszolva: 2020. február 11., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás
        Kedves Doktornő! Nem is tudom hogy fogalmazzak,nem vagyok jó a fogalmazasban, masfel eve kikoltoztem kulfodre, novemberben voltam utoljara itthon, akkor minden rendben volt velem, utana elkezdtem fuvet szivni minden nap,most hazajottem, es nem tudom...