Szorongásoldás

Jó napot! Pszichoterápiát folytatok pszichológusommal fél éve, azonban mivel nincs kiegészítve a kezelés semmilyen gyógyszerrel, (mert sok fajtát végigpróbálva nagyon rosszul tolerálom őket és szörnyű mellékhatásaik voltak) emiatt igencsak hátráltatja a pszichoterápiát, hogy igen gyakran, minden alkalommal ha szórakozni megyek pl. barátaimmal akkor az emberek társaságában szorongásos rohamot érzek, illetve emelkedett szorongásos szintet. Mivel így egyre több negatív emléket gyűjtök be úgy érzem ellene dolgozik a pszichoterápiának, hiába a problémákat okozó szituációkon kívül sokkal jobban, magabiztosabban érzem magam mióta csináljuk a kezelést. Tehát az lenne a kérdésem, hogy azon betegeknél ahol folyamatos gyógyszeres kezelés nem igen jöhet szóba, milyen alkalmi gyógyszert vagy egyéb más készítményt ajánl, amit azonnal be tudok venni, és ami hamar kifejti hatását, ha érzem hogy kezd elkapni egy ilyen rosszullét, hogy utána ne fajuljon el a dolog? (Frontint ismerem, de félek használni, mert attól tartok rászoknék, valamilyen alternatíva érdekelne)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Szorongás, pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A nyugtató gyógyszerekkel, - amilyen a Frontin is, - az a probléma, hogy hozzászokást okozhatnak, továbbá alkohollal együtt nem alkalmazható, mert váratlan zavartságot okozhat.A Frontin mellett a Rivotril is szóba jöhet, de azzal ugyanez a helyzet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. november 12., 22:25; Megválaszolva: 2019. november 19., 17:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Miért érzem rossznak magam és az...
Tisztelt doktornő/úr! 21 éves lány vagyok. Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért becsülöm le ennyire magam és miért érzem rossznak az...
Depresszió
Kedves Doktornő! Nekem az a problémám, hogy refluxom és gasztritiszem van, ami már másodjára újult ki. Nem értem miért, hiszen szedtem kellő ideig...
Hipochonder vagyok vagy pedig komoly...
Azzal a panasszal érkezem hogy rendszeresen van az hogy szédülök de csak akkor amikor semmit nem csinálok. De például mikor edzéseken vagyok akkor...
Szorongás, pánik még mit tehetnék?
Üdv! 2,5 hónapja szedem a Rexetint 20 mg, szorongásra, egy egész tablettánál tartok már. Az elején kezdtem negyeddel egy hétig, majd féllel egy...