• Nyugtatók.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő.32 éves vagyok.Sajnos 12-éve szedek megszakitás nélkül antidepresszánsokat, elvileg generalizált szorongásom és enyhe pánik betegségem van.Kérdésem az lenne, hogy elhatároztam, hogy januártól leállok a gyógyszerrel szép fokozatosan, mert kisbabát szeretnénk. Mennyi idöre hónapra ürül ki teljesen a szervezetemből, amikor már biztosan, bele lehet vágni a baba kérdésbe.2-éve véletlen terhes lettem, de akkor 7-hetesen spontán elvetéltem, hogy a gyógyszertöl-e azt nem tudni, elvileg nem. A cipralex 10 mg-ot szedek napi 1, 5-et meg 3x1 0, 5 rivotrilt.köszönöm

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer elhagyása terhesség előtt témában

        Tisztelt Kérdező, A gyógyszerek egyidejű elhagyását nem javaslom. a Rivotril lassú csökkentésével lehetne kezdeni. a tabletták felezésével, 4-4 hét alatt talán el lehetne hagyni. a serotonin visszavételt gátló antidepresszánsok - egyedi elbírálást követően, - szükség esetén szedhetők a terhesség során. Ha gyógyszer nélkül vágna bele a terhességbe, arra is 3-4 hetes elhagyást javaslok, és utána 1-2 hónapot gyógyszermentesen. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 02., 18:13; Megválaszolva: 2019. január 02., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: