Epilepszia és vírusos hasmenés

2 és fél éves kislányom 6 napja nem hajlandó az epilepsziája miatt felírt gyógyszereit bevenni, sír a gyógyszer nevének hallatától is, ami egyébként egybeesett egy vírusos hasmenéses fertőzés kialakulásával. Pedig már minden tőlünk telhetőt megtettünk az ügy érdekében, több orvos tanácsát is kikértük, de mindenki tanácstalan. Mi a teendő ebben az esetben? Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epilepszia témában

Kedves Kérdezőnk!

A két és féléves kisgyerek számára a határozott, de nem durva módon elmondott tény sokat segíthet. Pl. ezt a gyógyszert most be kell venned! - és beadni. Ha lehet, kristálycukorba tenni, gyümölcsjoghurtba, mézbe.

Lehet egyezséget kötni: pl.választhatsz, joghurtban, vagy cukorban akarod bevenni... de a tényt, hogy be kell venni, azt éreznie kell. Nem kell kérlelni, meg kell mondani, hogy a betegsége miatt be kell venni a gyógyszert. Utána valami jóval érdemes megajándékozni, megdícsérni, megölelni.

Az a legfontosabb, hogy ha muszáj, akkor érezze, hogy muszáj. Sose szabad durvának lenni, kérlelgetni hosszasan, imádkozni, győzködni. Ezzel csak a feszültsége nő és az ellenállása. Éreznie kell, hogy a szülei tudják, hogy neki mire van szüksége. A betegségben a gyógyszerre és a szeretetre, bizalomra.

Ha epilepsziája bizonyított és muszáj rá gyógyszert szednie, akkor az egészsége érdekében kell határozottnak és következetesnek lenniük.

Bízzanak magukban! Nehéz dolog, de meglátják, megszokja és gond nélkül beveszi majd.

Üdvözlettel: Kazimir Ágnes gyermekpszichológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. augusztus 14., 14:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:30
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Démonok miatti epilepszia
5 éves korom óta Epilepsziás vagyok. de nagyobb koromban rájöttem, hogy ez az epilepszia démonoktól van, mivel ez a lakás tele van démonokkal. De már...
Epilepsziás gyerek gyógyszerezése
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Ezekkel a módszerekkel már próbálkoztam. A probléma viszont az, hogy a kislányom 1 éves kora óta gond...
Neurologiai kerdes
Tiszteletem! 23 eves lany vagyok... tizeneves korban jelentkeztek nalam epilepszias rohamok. Kezdetben nem estem ossze es nem volt rohamom csupan onmagam...
Ez is csak egy kényszergondolat?
Tisztelt Doktor Nő! 14 éves korom óta (6 éve) kényszerbeteg vagyok különböző kényszergondolatokkal, impulziókkal illetve...