félreértés tisztázása

Tisztelt Doktornő! Pszichiátriai gondozás alatt állok állami intézményben, emellett egy enyhe pajzsmirigy betegséggel is gondoz endokrinológus. Amikor az endokrinológusnál voltam, megkérdezte, hogy milyen gyógyszereket szedek. Felsoroltam, hogy controloc, truxal (ezt a másodikat a pszichiátriai gondozó írja fel) , zyllt, cognit (ezeket pedig ideggyógyász, más, nem pszichiátriai betegségre) . Mivel elég artikulálatlanul beszélek, az endokrinológus az utóbbi kettőt félrehallotta, és azt írta a leletére, hogy controloc, truxal, és TRITTICO gyógyszereket szedek. TRITTICO nevű gyógyszerről eddig nem hallottam, soha nem láttam ilyet. Most viszont ezt az endokrinológiai leletet az asszisztens elkérte a pszichiátriai gondozóban, hogy megnézzék, mondták, például, hogy lássák, milyen egyéb gyógyszereket szedek. Beadtam az asszisztensnek, eltették egy fiókba, gondolom. Lehet, hogy valamikor a pszichiáterem is rá fog nézni. És látni fog egy TRITTICO nevű gyógyszert amit én soha nem szedtem, viszont úgy fog tűnni, mintha ilyet én szednék. Azért probléma, mert most utána néztem, és látom, hogy ez a TRITTICO- szerencsétlenségemre - egy másik, és éppen sajnos szintén éppen pszichiátriai gyógyszer. Így aztán a pszichiáter azt gondolhatja, hogy olyan pszichiátriai gyógyszert szedek amit ő nem írt fel, akkor meg ki.. gondolom el tudja Ön is képzelni, hogy ebből milyen félreértés lehet.. Miközben csak most látom az interneten hogy mi ez a TRITTICO, amit az endokrinológus véletlenül, a zyllt és cognit szavakat rosszul értve, és ezt értve helyette, odaírt. Nem tudom, hogy mit tegyek, ha megmondom, nekik, hogy nem TRITTICO, hanem Zyllt és Cognit elhiszik-e egyáltalán.. Hogyan tisztázzam ezt a véletlenül előállt félreérthető helyzetet? Előre is köszönöm segítségét.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerszedés témában

Tisztelt Kérdező,

Azt javasolnám, hogy mindezt írja le, és juttassa el az Ideggondozóba. Biztosan meg fogják érteni, hogy félreértés történt és korrigálni fogják a papírjait.

Üdvözlettel:

Dr. Pávölgyi Rita

Kérdés: 2017. július 02., 02:25 ;Megválaszolva: 2017. július 03., 09:23
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 4 évvel ezelőtt kb fél évig Escitalopramot szedtem, mivel hamar elkezdtem hízni, abba hagytam és sokáig nem is szedtem semmit...
Csalánkiütésre javasolt gyógyszer
Tisztelt Dr nő! Javasolta a Rivoltril gyógyszer szedését, kérdésem az lenne, hogy a loratadint eközben ne szedjem? Mennyire erős gyógyszer, nem...
Paroxat emelése
T. Doktornő! Régóta kezelt pánikbeteg vagyok.Gyógyszereim: 0, 5 mg-os Rivotrilból 3x1.de sok esetben csak 2x1-et szedek mivel jól vagyok.valamint...
gyógyszermellékhatás?
Tisztelt Doktornő! Kényszeres, szorongásos problémák miatt szedek rexetint napi60mg-o. Egy hónapja 4 napon át elfelejtettem bevenni a gyógyszert...
Viszatérhet a nemi vágy?
Szedem a Frontin-t és a Rilex nevű gyógyszert és a mellékhatásoknál az van írva, hogy csökkentik a nemi vágyat. Ha abbahagyom a szedését ezeknek a...