Éjszakai félelmek

Kedves Doktornő! Úgy kb. másfél évvel ezelőtt kezdődtek a problémáim. Akkoriban késő hajnalig fent voltam, mert rossz gondolatok gyötörtek (5 éve autó elgázolta szeretett kutyámat és a vérbefagyott holttestének képe volt mindig előttem és az akkori érzések is velem voltak, mellesleg féltem a mostani kutyám elvesztésétől is) aminek következtében csak sírtam és sírtam, illetve wc felett görnyedtem hányinger miatt. Ezek egy időre megszűntek és csak néha tértek vissza. Azonban az utóbbi hónapokban hasonló problémák jelentkeztek, annyi különbséggel, hogy most a szüleim elvesztésétől félek, ahogy látom, hogy idősebbé válnak. Szintén hajnalig tartó sírógörcsök gyötörnek, félek, hogy ennyire gyorsan telik az idő. Mostani időkben motivációm és életkedvem alábbhagyott, libidóm is aligha van, se sportolni, se tanulni nincs energiám és kedvem. Mindig fáradtan kelek (igaz, ez állandó probléma) , lassan a nappali időszakokat is behatják ezek a gondolatok. Amit észrevettem, hogy stresszes időszakban kezdődtek a problémák, minden energiámat a tanulásra fordítottam és nagyon hajtottam magam alig pár óra alvással. Az, hogy úgy gondolom az idő túl gyorsan telik és fiatalságom elszáll felettem talán annak is betudható, hogy szórakozni egyáltalán nem járok, vagy ha igen, akkor azon jár az eszem, hogy mire kell készülnöm, minden egyes gondolatom a legeslegjobb tanulmányi eredmény elérése köré fókuszálódik, ilyen gondolatok is megjelennek azokban a rettegett éjszakai/hajnali órákban. Tudna kérem segíteni, hogy mit tudnék ezekkel csinálni, mi a betegség neve (ha ez az)? Amint visszatérek az egyetemre, szeretnék elmenni a mentálhigiénés központba. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: egy kétségbeesett lány

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

A leírt tünetek mögött nem áll feltétlenül betegség. A kutyája elvesztése miatt pszichés egyensúlyvesztés aktiválódhat ismét megterhelő élethelyzetekben.

Az volna a tanácsom, hogy keresse fel egy pszichoterapeuta kollégámat, és a segítségével igyekezzen úrrá lenni a panaszokon. Emellett relaxációs módszerek alkalmazása is a segítségére lehet a tünetek oldásában.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. augusztus 10., 16:32; Megválaszolva: 2016. augusztus 14., 21:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Reggeli rosszullét
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már hosszú ideje reggel nagyon nehezen kelek, remegek, émelygek, hasmenésem van, iszonyatosan izzad a...
Ez már skizofrénia?
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Cikáznak a fejemben a gondolatok, szavak, mondatok/mondatrészek, amik egymással nincsenek összefüggésben. Egy káosz...
Pánikbetegség (? )
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valószínűleg pánikbeteg vagyok. Február elejére kaptam időpontot...
Szorongás
Jó napot kívánok. Olyan problémám lenne hogy márciusba kórházba kerültem stroke gyanújával. Bal arc/kar/láb zsibbadással. Egy hetet voltam...
Szkizofrénia