lelki probléma

Jó napot kívánok! Egész gyerekkoromban, mióta 11 évesen elkezdtem tanulni lelkileg le vagyok törve, addig mindent már az órán megjegyeztem, de attól kezdve csak kínlódtam, nem tudtam soha kommunikálni, a sport se ment, semmire nem éreztem képesnek magam, állandóan szorongtam, féltem a haláltól, de jobb lett volna, nem mehettem sehová, nem tanultam szeretetet, ezért csak mély érzelmi életet éltem.Szakközépben már a tesi is ment, könyvtárba jártam, élveztem a munkahelyeket. Úgy nevelt apa hogy azt hittem más nagyon okos, művelt, hibátlan, szerintem többre lettem volna másképp képes.Évekig egy személy lejáratott, megszóltak 80%ban ennek hatására és a nevelés miatt összeomlottam, rettegtem évekig, seroqvelt, majd invegát szedtem.3éve kikészülve betettek gépkezelőnek, végig letörve, kikészülve, gyógyszerzve dolgoztam, arra gondoltam nem tudok semmit megcsinálni, nem akarok élni. Munkatársaimtól megtanultam, hogy más se tökéltes, semmi se tragédia, letettem a gyógyszert, azonban nem tudom újra építeni a tudatomat, halolajat szedek, javulok, jobb a felfogó képességem, már koncentrálok, de tudatilag még nem vagyok tiszta, érdekelne, ezt hogy lehet fejleszteni, lehetőleg gyógyszer nélkül, már magasabb munkakör is menne, de nincs önbizalmam, csak akkor vagyok stabil mikor a munkatársak mellettem vannak, fizetnék is kezelésért, gyógymódért Köszönöm

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pszichés működésre ható gyógyszer elhagyása témában

Tisztelt Kérdező,

Jó volna, ha a kezelőorvosával konzultálna a gyógyszer elhagyásáról. Ha elég sok idő eltelt tünetmentesen, a szorongásoktól megszabadulva, akkor meg lehet próbálni elhagyni a gyógyszert, de - én azt javaslom, - kísérje ezt szakorvosi kontroll. Ha javuló állapotot tapasztal, akkor igazából nincs más teendő, mint edzésben tartani a szellemi képességeket. Tanulni, gyakorolni. Érdemes esetleg elkezdeni olyan ismereteket elsajátítani, ami érdekli, de korábban nem volt mód foglalkozni vele. Esetleg olyanokat, ami később új munkakör betöltését is lehetővé tenné.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 21., 16:16 ;Megválaszolva: 2016. február 21., 18:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok