Érdeklődés

Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy jobb oldali hasi fájdalmam van hetek óta. Több helyen jártam az eredmények negatívak. Lehet a fájdalom stressztől van? Voltam pszichiáternél ő Duloxetinet írt fel. Ez milyen gyógyszer? Honnan derül ki, hogy stressz miatt fáj a hasam és ez a gyógyszer meg szünteti a panaszaimat? Még nem mertem el kezdeni szedni. A szívemre szedek Isoptint, Concor5, meg mióta fáj a hasam Sanaxot 0.25 mg reggel, mert szorongok, hogy mitől fáj a hasam. Segítségét köszönöm. Üdvözlettel: Edit

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pszichoszomatikus tünetképzés témában

Tisztelt Kérdező,

Ha negatívak a leletei, komoly esélye van annak, hogy tüneteit pszichés okokkal lehet magyarázni. A Duloxetin antidepresszáns, hatékony lehet pszichoszomatikus tünetképzés esetén. Ez csak akkor fog kiderülni, ha elkezdi szedni. Kb 2-4 hét a gyógyszer hatásának kifejlődése, úgyhogy előtte nem lehet várni eredményt.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 30., 14:05 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 22:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Legfőképpen Kisagy/tarkó/gyomor...
Kedves Doktornő, Panaszaimat részletesen már feltettem önöknél, ahol Szappanos Doktornő válaszolt. https://www.webbeteg.hu/orvos...
Depresszió főként testi tünetekkel?...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi főként testi tünetektől szenvedek lassan két éve, rengeteg fizikai vizsgálat (közte agyi MR is) nem adott érdemi...
Éjszakai bizsergés, remegés...
Június végén sikerült kiprovokálnom egy kiadós derékfájdalmat magamnak. A családorvosomnak azt is elpanaszoltam, hogy tartósabb üléskor zsibbad a...
Pszichésen fáj-e a szemem?
Tisztelt Doktornő! Február óta vagyok rosszul. Előtte egy elég stresszes félévem és vizsgaidőszakom volt (egyéb nehezeítéssel pl. TDK munka...
Faxiprol 75