Mitől lehet ez?

Kedves Doktornő! Már egy hónapja fáj a fejem, gyakran nem jutnak eszembe szavak, vagy például rossz szekrényajtót nyitok ki, rossz helyre teszek valamit, elfelejtem mi történt fél órával, vagy 5 perccel ezelőtt. Vagy nehezen formálom a szavakat, kihagyok belőle betűket, esetleg félbehagyom a szót, és 1-2 másodperccel később folytatom. Néha még a gondolkodás is nehezemre esik. Példának hoznám fel amikor álltam a boltban és éppen fizettem, elővettem a pénzt, de egyszerűen leblokkoltam, nem tudtam kiszámolni. A fejfájás minden napos, és enyhe, tompa, valamikor mozgásra jelentkezik nyomó érzés. Pár percig/másodpercig fáj, majd elmúlik újabb pár másodperce/percre. Megismétlődik még párszor, aztán nem jelentkezik órákig, esetleg fél napig. Az esetek 90%-ában jobb oldalon fáj, halánték és homlok között, tarkónál, vagy ha mozogni kezdek akkor egy-két pár centis hosszúságú csíkban szúr a fejtetőm, nyom a halántékom körül, és van pár enyhén mozgásérzékeny pont is a fejemen. Általában reggel semmi bajom, nap közben és este jelentkezik a fájdalom. Ha ez számít esetleg Gilbert kórom, és enyhe eosinophiliám van, van pár rossz fogam is, amik nem fájnak, és nagyon keveset mozgok. Fájdalomcsillapítók nem igazán használnak. Ezalatt értem az Advil ultrát, Ben-u-ron-t. Általában eleget alszok, elég folyadékot is fogyasztok. Szorongok, hipochonder is vagyok, természetesen most is a legrosszabbra tudok csak gondolni. Háziorvosom ezt tudja is, akinél már többször is voltam ezekkel a problémákkal, mégis mindig a stresszre fogta. Voltam egy másik orvosnál is, aki szintén. Beutalót hiába kértem többször is, egyiktől sem kaptam. Mellékelek egy képet is, amin megpróbálom bejelölgetni a pontokat ahol fáj, téglalappal a csíkokat ahol szúr. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg fölöslegesen idegelem magam ezen, vagy valóban van okom aggódni?

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt fiatalember!

Egyszer már megválaszoltam a kissé másképpen megfogalmazott, de ugyan ilyen részletes kérdését, remélem, nem feledékenységből tette fel újra...

jelenleg is csak azt tudom mondani, látatlanban nem lehet diagnózist felállítani, de a panaszai valóban inkább szorongásra utalnak, és agydaganatra nem jellemzőek.

Pszichiaterhez beutaló nélkül is el lehet menni, de időpontot kérni kell. Remélem, ő sokat segít majd.

Kérdés: 2016. január 29., 22:13; Megválaszolva: 2016. január 31., 15:47
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!
Antidepresszáns elhagyása
Hipnózis dadogás ellen