Komoly gondom lehet?

Tisztelt doktornő! Nagyon félek, hogy hív pozitív vagyok és hogy a családom bármelyik tagját megfertőzöm.. halálfélelmem és belső remegésem van..főleg hogy elolvastam milyen tüneteket produkál, és nekem a makacs hüvelygombám már 4 hónapja tart szinte, a menszesz után ujra kijön. cukorbeteg vagyok de eddig ennyire hosszan nem volt gombám. a hív tesztem az aktus után 6 héttel negatív volt, de a negatív teszt utáni hónapban kezdett minden tünetem a hív fertőzésre utalni, pl fáradtság, levertség, szájban gombásodás, nyálkahártyagyulladás, izzadtság, érzelmi tavarok, kis kiütések, herpesz. félek, hogy a teszt mégsem jó..olvastam, hogy nem mindíg mutatják ki a tesztek ha valaki meg van fertőzve. nincs kedvem így élni.. nagyon nagyon félek. köszönöm válaszát tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Hipochondria témában

Tisztelt Kérdező,

Tudomásom szerint a HIV teszt az esetek döntő többségében kimutatja a fertőzöttséget. Ha mégis aggódik, érdemes egy kontrollt kérni. A diabétesz valóban hajlamosít a fertőzésekre, okozhat ilyen jellegű panaszokat. Az sem kizárt, hogy a félelme hátterében hipochondria - a betegségektől való kóros aggódás - áll. Ezt persze szintén nem szabad elhanyagolni, érdemes egy kollégámat személyesen felkeresnie.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 01., 07:39; Megválaszolva: 2016. január 01., 17:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a bajom??? Félek
Hipochondria
Jó napot! Olyannal gonddal fordulnék ide, hogy elégge hipochonder vagyok. Bármit látok betegségről azonnal tapasztalom magamon is. Most viszont...
Mi ez? kell aggódnom?
Üdv. Bekepzelem a betegsegeket es van hogy tunetel is jar, epp most nem tudom ez mi, lehet valos vagy sem. Eppen a skrizofeniat kepzeltem be, es letezik hogy...
mit tegyek?
Tisztelt Dr-Úr/Nő! szeretném leírni egy nagy problémámat ha tudna segíteni.én szerintem a 18-éves fiam hipochonder.a tavaly tavasz és nyáron a...