• Ezektől a gyógyszerektől mikor várható javulás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A fiamról szeretnék kérdezni. Legelőször 7éve kezdődött és szinte minden évben visszatér. De ez a mostani tűnik a legsúlyosabbnak ez már 3 hónapja tart.Úgy kezdődött mint az eddigiek de még jött hozzá: -hallucinációk -többszöri sírások -remegés reszketés(kéz, láb) Ebből már a remegés reszketés elmaradt. Saját magát okolja mindenért hogy biztos valamit nem jól csinált azért van vele ez a dolog. 7éve mikor legelőször öngyilkossági kísérlete is volt és azt mondta erre azért nem tette meg mert a szeretteire gondolt.Fizikailag is kifáradt elmondása szerint besokallt.Sokat fekszik. A reggeli gyógyszer bevétele után még tovább pihen általában délután jön ki a szobájából. Mi mivel tudnánk segíteni rajta azon kívül hogy hordjuk az orvosokhoz? Vagy esetleg más gyógyszereket kéne szednie? Az anafranil sr 75mg 2014 augusztusa óta szedi a többit október és november óta szedi. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a bipoláris zavar témában

        Tisztelt Kérdező, Fia a leírás - és a diagnózis - szerint jelenleg a bipoláris affektív zavar depressziós fázisában van, erre kapja a gyógyszereit is. Alapvetően a gyógyszeres kezelés az, ami a segítségére lehet. Emellett persze a család támogatása is fontos. El lehet őt kísérni a következő alkalommal a pszichiáteréhez, és elmondani neki, hogy Önök mit tapasztalnak. Ez is segítségére lehet a gyógyszerelés beállításában. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2015. december 29., 11:27; Megválaszolva: 2015. december 29., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: