Idegkimerültség vagy depresszió?

Értelmes, intelligens közéleti emberről van szó.Betegesnek ítéljük feledékenységét, fáradtságát, aluszékonyságát, szórakozottságát. Munkája ellátásában is vannak időnként apró zavarok, ezt tágabb környezete is észleli. Noszogatni kell bizonyos járulékos feladatok elvégzésére. (Nem kiégett! ) Áthelyezését kérte fél éve, mert nagyon belefáradt a munkájába. (Nehezebb feladatot kapott új környezetben) Mentálhigiéne szakot végzett az egyetemen, amit nem tudott befejezni, halasztást kért, ez nagyon bántja Jelenleg önismereti tréningen vesz részt. Nagyon kedves, életvidámnak, határozottnak mutatkozó személyiség. Többen gondoljuk úgy a környezetéből, hogy beteg, és szakorvosi segítségre szorul. Attól félek, ha erre próbálnánk rábeszélni, elriasztanánk. Ő úgy ítéli meg az állapotát, hogy felül fog tudni kerekedni a nehézségein. Attól félünk, inkább súlyosbodni fog ez az állapot. Mit tehet a környezet? Hogyan beszélhetjük rá, hogy szakemberhez forduljon? A férfi egyedülálló, a hozzátartozók nem helyben élnek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza depresszív állapot témában

Tisztelt Kérdező,

Az a tanácsom, hogy azt kérjék meg, hogy beszéljen vele a legjobb barátja, vagy az, akire leginkább hallgat. Higgadtan érdemes elmondani, hogy kívülről hogyan látszik a helyzet, mitől tartanak, stb. Aztán a döntés már természetesen az ő kezében van. Tudni kell, hogy van egy határa annak, hogy mit tehetünk a másik ember érdekében.

Üdvözlettel.

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. december 13., 20:21; Megválaszolva: 2015. december 14., 19:29
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas