csak a túlzott stressz?

Üdvözletem! Bizonytalan vagyok abban, hogy valós e a félelmem, de az utóbbi időben (kb 2-3hónapja) szinte teljesen elvesztettem a tudatom ingerfelfogó képességét, valamint étvágytalansággal és nagyon erős éjszakai izzadással küzdök. Úgy értem, hogy csak nagyon erős ingereket vagyok képes érzékelni, mint mondjuk a nagyobb hideg vagy erős harapás és például azt, ha simogatnak csak akkor vagyok képes érezni ha látom, vagyis tudatában vagyok annak, hogy valaki most hozzám fog érni. Ez az úgymond érzéletlenség kihatással van a szexuális életemre is, mert amikor együtt vagyok a párommal olyan érzésem van, mintha egy üvegfal mögül nézném magam, ennek ellenére nincsenek testi diszfunkcióim. Valószínűnek tartom, hogy mindez csak a túlzott stressz eredménye, mivel pár hete költöztem el a párom édesapjáéktól, ahol az apósom igen erős hasonlóságot mutatott az édesapámmal, aki alkoholista és a válásig rendszeresen bántalmazott engem, az édesanyámat és a két testvéremet is. Jelenleg az édesanyámmal és a testvéreimmel élek és a párom minden nap meglátogat. Ennek ellenére az édesanyám túlzásba viszi az aggódást és nehezen viseli, hogy felnőttként kellene kezelnie. Jelenleg okj-s képzésen veszek részt, azonban a szak egyáltalán nem köti le a figyelmem, viszont édesanyám folyamatosan azt sulykolja belém, hogy ezt kell végigvinnem és helyteleníti minden (elméleti) próbálkozásomat a váltásra. Hozzá tartozik még a képhez, hogy mivel nem köt le a szakom így nem is vagyok képes megfelelő szinten teljesíteni és majdhogynem minden tárgyamból buktam. A kérdésem tehát annyi lenne, hogy a "tüneteim" kiváltó oka mi lehetett és miként javíthatnék a helyzeten, valamint segítséget szeretnék kérni, hogy miként könnyíthetnék a szülő-gyermek leválás nehézségein? Válaszát előre is köszönöm és elnézést, hogy ilyen szószátyár voltam. Tisztelettel: Luna

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza pszichoszomatikus betegségek, önismeret, felnőtté válás buktatói témában

Kedves Fiatal Hölgy!

Az ingerfeldolgozás képességét erős fizikai behatás nélkül nehéz elveszíteni. A panaszai inkább pszichoszomatikus problémára utalnak, melyek hátterében a szorongás állhat. Ezt csak fokozzák a felnőtté válás nehézségei, buktatói. Ezekkel kapcsolatban számos könyvet talál, ami által jobban megértheti az otthoni történéseket és esetleg ötleteket is kaphat a konfliktusai megoldáshoz. A félelmeivel való szembenézéshez pedig forduljon szakemberhez, aki különböző megküzdési stratégiákat taníthat Önnek és bevezetheti az önismeret rejtelmeibe is.

Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus

www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2015. január 22., 14:02; Megválaszolva: 2015. január 27., 09:33
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt