• Melankolikus migrenes allapot!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorur/no Nekem kb egy eve jelentkezett a problemam. Eloszor egyik pillanatrol a masikra elkezdtem szedulni ehhez parosult fejfajas. Azutan jopar hetig szedultem, elmentem orvoshoz. Azt kozolte velem hogy a szedules oka lehet egy virusos megbetegedes is. Azelott jottem vissza a balkani nyaralasombol, szoval elkepzelhetonek talaltuk hogy ott kaptam el vmi fertozest. Felirt antibiotikumot,igazabol elmult a szedules. De olykor visszajott, kis migrennel parosulva. Akkor elmentem szemeszetre, ott mindent rendben talaltak. Utana egy nagy laborra, ott is minden teljesen rendben volt. De meg is ugy ereztem hogy nem vagyok a regi. Neha eljottek a szedulesek, fejfajas. Es sokszor nagyon szetszort lettem, nehez volt osszeszedni a gondolataimat. Es nagyon nehezemre esett pl: nem lefekudni este 10 orakkor, addigra nagyon kimerultem. Azert erdekes mert elotte sosem jelentett gondot hogy ejszakazzak. Sokszor voltam dekoncentralt, csak elmerengtem a kis gondoltaimban, bamultam ki a fejembol!! Maskent tekintettem pl: egy regi altalam jol ismert helyre,legyen egy kocsma, vagy a sajat szobam.. (eleg nehez megfogalmazni ezt az erzest) Szoval azota sem voltam ezzel a gondommal orvosnal. Olvasgattam utan hogy talan depresszio, vagy egyeb lelki dolgok lehetnek a hatterben. Fizikailag semmi bajom, de sajnos hajlamos vagyok a melankoliara olykor olykor.De ugyanakkor nagyon boldog is tudok lenni.Szoval a kerdesem az lenne hogy ez lehet pl: agyi serules, vagy inkabb lelki okok lehetnek a hatterben. Olykor eljonnek ezek a dolgok ujra: szetszortsag, faradekonysag,enyhe migren, etc. On szerint hova forduljak segitsegert?? Vagy mit javasol?? Koszonettel: Sandor

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, fejfájás témában

        Tisztelt Sándor!

        A panaszaival ideggyógyászati kivizsgálást javaslok, ha még nem történt meg eddig. Családorvosnál és szemésznél volt, de tovább kell lépnie.
        A neurológián műszerekkel (pl.: CT) lenne szükséges kizárni ugyanis a szervi probléma lehetőségét.
        Depresszió nem egyik pillanatról a másikra indul, és pláne nem szédüléssel és fejfájással. A megváltozott érdeklődése, feledékenyebbé válása éppen lehetne depresszió része, de az előző panaszaival együtt már erre is azt mondom, előbb essen át mihamarabb egy neurológiai kivizsgáláson, családorvosától kérjen beutalót!

        Lentebb ezt írja: "Maskent tekintettem pl: egy regi altalam jol ismert helyre,legyen egy kocsma, vagy a sajat szobam."

        Szeretném megjegyezni, hogy a szobáját és a kocsmát azonos szintű, jól ismert helynek tekinteni elég rosszul hangzik, az alkohol az idegrendszer és az egészsége egyik legnagyobb ellensége lehet, legyen ezzel óvatos!

        Jó egészséget kívánva:   Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-01 15:36:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: