Magánéletem túlzott titokban tartása

Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, h nem tudok beszélni itthon a szülőkkel semmi magánéletemmel kapcsolatos dologról, még azt se tudják, h van barátnőm, mert akármilyen hülyén hangzik, sokszor ellenem fordítják a birtokukban lévő tudást elég aljas módon, s így bizalmam valószínűleg nem sok van feléjük, de erre barátnőmmel lévő kapcsolatom is ráment rendesen, mert ő meg azt hiszi, h azért nem mondom el úgy általában senkinek, mert szégyellem, közben pedig büszke vagyok rá, de eléggé zárkózott másokkal is sajnos, pedig barátaimnak is simán mondhatnám, meg mindenkinek, de valahogy én ilyen típus vagyok, h erről nem beszélek. Itthoniaknál sajnos még le is tagadtam, barátoknál pedig nem merült fel témaként, h van-e nekem, vagy sincs, így ott nem tagadtam le, bár fel se hoztam témaként, ami eléggé problémás. Erről, hogy lehetne leszoknom, vagy barátnőmnek kicsit toleránsabbnak kéne/kellett volna talán lennie, s időt adni? Ha orvosi kezelésre lenne szükség vmilyen szinten ehhez, akkor TB által lehetséges-e vmilyen formában, mert anyagilag sajnos nem állok jól. Előre is köszönöm a segítséget.

Kovács Piroska válasza introveltált személyiség témában

Kedvesem, A tb által finanszírozott kezelésekre a kerületi ideggondozóban van mód, ahová nem tudom, hogy kell-e a háziorvostól beutaló. Terápiával lehetne segíteni a személyiségének érését, megerősödését, fejlődését, amihez számtalan önsegítő könyv is rendelkezésére áll.. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2014. november 21.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?
Paraszomnia? Nagyon megijedtem
Üdv! Lenne egy nagyon nagyon ijesztő élményem, amit nem teljesen tudok mire vélni, paraszomnia lehet talán, de pontosan nem tudom. Tegnap (2023.10.03) este...