Tic/Tourett miatti krákogás okozhat-e károsodást a torokban, nyelőcsőben?

Gyerekkorom óta tic-elek, változó módon és intenzitással. Már huzamosabb ideje (több éve) krákogok, köhögök (emellé enyhe szemrángatás társul erős stressz esetén). Attól tartok, hogy a sok stressz miatti, egyre intenzívebb krákogás sérülést fog okozni a torkomban. Van erre reális esély? Köszönöm megtisztelő válaszát! Gábor (27)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a krákogás témában

Tisztelt Uram! A krákogás és hasonló tikkek nem okoznak súlyos sérülést a tápcsatorna fölső szakaszán.

Kérdés: 2014. május 21., 12:30; Megválaszolva: 2014. május 22., 22:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás