Lehetséges, hogy autista is vagyok?

Tisztelt Doktornő! Az előző levelemre építve ill. azt folytatva: Nem merek kimozdulni a lakásból, szinte rettegek, hogy szembejön valaki és ez nagyon meg is látszik rajtam! Tünet még, hogy nem merek a velem beszélő szemébe nézni, azaz kerülöm az emberek tekintetét, mert akkor rettenetesen zavarban vagyok. Megjegyezni kívánom még, hogy 7 éves koromban még nem mertem venni a közértben semmit, mert annyira rettegtem. Lehetséges, hogy eredendően a Parkinsonnal párhuzamosan autizmus is van bennem, csak nem lett annak idején diagnosztizálva? Kérem, kérdésem szíves megválaszolását, ami előre is szeretnék megköszönni. Tisztelettel: György

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a szociális fóbia témában

Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy az autizmusa lenne. Valószinűleg magas szorongás jellemezte egész életében, és önértékelési zavarok. Gondolom, ez állhat fenn most is, ha nem volt életében megfelelő pszichológiai segitség. A kor és a betegségek miatt a szorongás szintje még magasabb lett, igy alakult ki, hogy egyéb fóbiák is társultak a képhez (szociális fóbia - emberek között rosszul érzi magát, agorafóbia - nyilt tereken rosszul érzi magát). Keressen pszichiátriai segitséget. Részben gyógyszeres, részben pszichoterápiás segitség kellene.

Kérdés: 2014. március 31., 16:53; Megválaszolva: 2014. április 09., 12:27
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás