Depressziós betegség?

A párom nagyon labilis idegrendszerű. Amióta a gyermekünk meghalt 28 évesen vétlenül egy autóbalesetben, azóta iszik is.Nem sokat, de ettől aztán nagyon agresszív lesz, utána pedig magába zárkózik.Nagyon én központú.Érzékeny, állandóan minden semmiségen megsértődik és el is hiszi, hogy mindenki csak őt bántja.Nem tud sehol, semmilyen körülmények között disztigválni.43 éves házasok vagyunk, régebben soha nem ivott alkoholt, a kapcsolatunk emiatt megromlott, ezért ő csakis engem hibáztat.Nem lehet vele beszélni, mert neki mindenki rosszat akar.Orvoshoz nem hajlandó elmenni.Tanácstalan vagyok. Kérdezem: ez betegség? lehet e gyógyítani vagy még tűrjek?! köszönöm a segítségüket!

Kovács Piroska válasza személyiség problémák témában

Kedvesem!

Lehet önálló betegség pl. depresszió, de valószínűbb, hogy kevert problémáról van szó: személyiségváltozásból vagy zavarból adódó problémáról kiegészítve pl. depresszióval... De mindez csak feltételezés, amíg a vizsgálat meg nem történik. Első lépés tehát a kivizsgálás. Annak tükrében lehet a következő lépéseket megszabni.

Üdvözlettel:

Kovács Piroska pszichológus

Kérdés: 2012. december 22., 20:18 ;Megválaszolva: 2012. december 31., 14:11
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Agresszivitás
Kedves Dr.Úr! Ezt röviden igazán nem lehet le irni, de meg- probálom.Közel, ár 3 éve h ezzel a helyzettel bajlodunk, de nincs megoldás és egyre...
Önbizalomhiány, paranoia
Tisztelt Doktor úr/nő! Gyakran érzek bizonytalanságot az emberekkel szemben. Akár barátom az illető, akár idegen, mindig úgy érzem hogy csupán...
Skizofrénia - eluralkodik felettem a...
Egyre jobban érzem azt, hogy kezd uralkodni felettem a düh. Hamar elfáradok sokszor nem tudok felkelni időben.Nem tudok koncentrálni és odafigyelni...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...