Mit tagyek

Tisztelt Doktor Úr! Nem is tudom hogy hol kezdjem, megpróbálom röviden.Nagyon rossz gyermekkorom volt, apám állandóan ivott anyám nagyon sok pasival csalta meg amiket csak most tudtam meg! Na szóval elváltak anyámat sorra verték át az emberek közben meghalt az anyja és depressziós lett! Általános iskolában jó tanuló voltam de gimnáziumban már szinte bukdácsoltam az otthoni problémák miatt! Anyám állandóan bántott eltiltott a barátomtól azért mert neki sem volt senkije akkor nekem se legyen! Soha nem volt neki semmi jó amit én csináltam.Ő nem csinált semmit csak aludt vagy csavargott kollégista voltam így még nehezebb volt akkor még sajnáltam, vigyázni akartam rá, segíteni neki sokszor hazaszöktem akkor meg veszekedett hogy minek jöttem haza a nyakára! Kiskorom óta voltak különböző dolgok amikre most visszagondolva gond volt velem már akkor is.Bepisiltem 13 éves koromig rágtam a körmöm amit most is teszek de nem foglalkozott vele anyám azt mondta majd kinövöm.Na szóval most már nem lakok otthon nagyon megvert összerugdosott sok szor bántott azt mondta gyűlöl engem elhagyott elment egy ember miatt aztán 1 hónapja hazajött és nem is foglalkozott vele milyen fájdalmat okozott nekem! Itt lakok a barátomnál akival 4 éve vagyunk együtt mindig mellettem állt ő is és a családja is és azért fordulok önhöz mert nem tudom hogyan kezeljem azokat a tüneteket amik gyötörnek nem akarom a páromat elveszíteni! Állandóan szomorú vagyok, a múlton rágódok hogy vajon mit rontottam el, folyton sírok, ideges vagyok és nem tudom miért csak ülök a sötétben és hallgatom a zenéket hátha könnyebb lesz de csak rosszabb! Az anyósom próbál kizökkenteni hogy beszélget velem de akkor meg olyan tehernek érzem hogy beszélnem kell agyilag lefáraszt! Ezek miatt a barátommal is sokat veszekszek kizavarom a szobából, de csak jót akarok neki hogy ne lásson olyannak, néha jól vagyok 1-2 órára de aztán megint rossz minden úgy érzem nem lesz már jó életem! Nem merek orvoshoz menni! Várom válaszát!

Dr. Veress Dóra válasza bántalmazott gyermek témában

Kedves Kérdező!

Én azt gondolom, hogy a jelenlegi állapotában igenis el kellene mennie orvoshoz, konkrétabban a pszichiátriai ambulanciára. A tartós levertség, az örömtelenségérzés, az ingerültség, a bezárkózás, az önvádló gondolatok, mind arra utlanak, hogy ön depressziós. A pontos diagnózishoz és a megfelelő terápia beállításához orvosi vizsgálatra van szükség, ez sajnos nem kerülhető el. Ha megteheti, érdemes lenne egy pszichológust vagy pszichoterapeutát is felkeresni, hogy a segítségével képes legyen feldolgozni az önt ért sérelmeket.

Ha valóban fontos önnek a párja és meg akarja hálálni a törődést és a bizalmat, amit kap tőle és a családjától, de akár csak a saját érdekében is, akkor mindenképp menjen el a pszichiátriai ambulanciára v. a gondozóba. Beutalóra nem lesz szüksége.

Kérdés: 2012. december 09., 17:08 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 21:41
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség