Szeretném megtudni, hogy a betegségem lelki? orr-fül gégészeti, vagy allergia?

Körülbelül 3 éve szenvedek a krákogástol, köhögéstől, gombócérzéstől a torkomban. A háziorvosom elküldött a helyi orr-fül gégészhez. Az orvos által kiírt legerősebb gyulladásgátló sem segített (Clacid uno) , és azt mondta hogy allergiás vagyok valamire, és hogy ő nem tud segíteni rajtam! Visszamentem a háziorvoshoz, az kinevetett hogy nincs semmi bajom, mindez lelki eredetű (a betegségem előjötte előtt halt meg a barátom, kb. 3 hónappal, a karjaim között)! Mivel a panaszaim nem múltak el, elmentem egy magán orr fül gégészhez Pestre, Ő megálapította hogy: Prick teszt: Hisztamin: +++, légúti allergén érzékenységet nem mutat! Megnagyobodott alsó orrkagylók, szabad kp. orrjáratok. Száraz garatnyh. Ép. Diagnózisa: orrkagylók túltengése, Idült pharyngitis. A diagnózis után megműtött lézerrel, vitaminokat szedtem, és valamelyest enyhültek a panaszok. De miután a vitaminok elfogytak ujra előjöttek. Ugyanúgy sokszor be van dugulva az orrom, reggelente az orromból lentről, nem fújással, hanem krákogással ürül ki az orrom, mert előre nem akar jönni a váladék. És sűrű gumiszerű sárgás váladék jön ki. Ez reggel így megy, utána megindul az orrom fújással is. De 1-2 óra múlva olyan mintha letapadna a váladék és nem mozdul semerre, csak majd másnap reggel. És olyan mintha száraz volna az orrom, és amennyi levegő leszivárog a torkomig az orromból, az is szárítja a torkomat is. A torkomban a gombócérzés és belső szorítás folyamatosan ott van, és mikor fel tudok köhögni váladékot, ami szintén sárgás színű, akkor olyan jó levegőt venni. És a nyálam is sűrű és hófehér, sűrűbb mint régen! A magánorvosra már nem telik sajnos, sem a drága vitaminjaira! Kérem segítsen, milyen orvoshoz mennyek? Kineziologushoz? Allergologushoz? Orr-fül gégészhez? Ma már kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek. Nem szenvedek a múlt miatt, de a panaszok így se múlnak, és este a legrosszabb, bent a szobába! És sűrűn ég a gyomrom, és sokszor volt kevés a vasam. Kérem segítsen!

Dr. Árki Ildikó válasza köhögés témában

Kedves Kérdező!

Ismételt fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék. Vashiányának és gyomorpanaszainak hátterében álló okok felderítésében háziorvosa tud segíteni. Mindezek tisztázandók, DE: a lelki okok nagy valószínűséggel a háttérben munkálkodnak és testi tünetekben nyilvánulnak meg. Panaszainak és leírásának egy része is erre utal.Igen súlyos megrázkódtatás érte, amelyet valószínűleg még nem tudott kellően feldolgozni.

Mindenképpen keressen fel pszichológust, vagy pszichoterapeutát.

Kérdés: 2012. december 03., 00:09; Megválaszolva: 2012. december 04., 19:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Komoly pszihés probléma.
Gyógyszerkölcsönhatás
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar