Pánikbeteg vagyok, vagy mi a baj?

Üdvözlöm! Az utóbbi időben nagyon erősen előjött bennem a halálfélelem. Sokszor azt érzem az élet is veszélyes és minek születtem meg ha úgyis vége lesz? Elég sokszor leugrik a vércukrom is, de nem áll mögötte betegség és azt már észrevettem, hogy összefügg a szorongásos időszakommal is. Hihetetlenül félek attól, hogy meghalok, sokszor arra gondolok, tuti most fogok meghalni és néha azt érzem meg fogok őrülni. Ilyenkor a vérnyomásom is feljebb megy ami inkább alacsonyabb nekem. Nem tudom honnan és mitől jönnek ezek a félelmek és nem tudom hogyan kezeljem. Amikor rám jön (mostanában naponta) hol menekülési vágy van bennem, hol pedig inkább lefekszem. Erős és gyors szívdobogás, néha ájulás érzése, félelem mindentől....stb Nem tudom, hogy ez pánik-e vagy más szorongásos betegség, vagy esetleg egyéb betegség? De már sehol nem érzem magam biztonságban. Amikor kibeszélhetem ezeket a félelmeket akkor utána jobb egy kicsit, de aztán újra kezdődik. Lehet tényleg meg fogok halni? Hálásan köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban, a panaszok szorongásos eredetűnek tűnnek!

Ha a panaszok tartósan fenállnak érdemes lenne sszakemberhez (pszichiáter) fordulnia, gyógyszeres és pszichológiai terápiák állnak rendelkezésre, melyekkel csökkenthetők, megszüntethetők a tünetek.

Kérdés: 2012. október 21., 18:58; Megválaszolva: 2012. október 24., 09:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?