betegség leküzdése

Tisztelt Doktor Úr/Asszony! 20 éve epilepsziás beteg vagyok, tünetmentes gyógyszer mellett.4 hónapja meghalt a a nagymamaám azóta, minden megváltozott, félek a szobába, egyedül.Édesanyám szintén beteg diagnosztizált pánikbeteg, Nem tudom mit csináljak, félek a jövőtől, nem tudom mi lesz velem.Naygyon gyakran sirok, hogyan tudnám feldolgozni a halálesetet, azaz javitani a helyzetemen.Gyógyszereket szedni nem akarok, lehetséges természetes úton meggyógyulnunkl.Tisztelettel Roszik Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza epilepszia és pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ön is szed nem csak epilepszia elleni gyógyszereket, de olyant is, ami részben hat a szorongásra. Átmenetileg lehet, hogy szorongásoldás kiegészitése szükséges. Ez lehet alprazolam tartalmú szerrel, amit a háziorvos is felirhat, és nem rontja az epilepsziát. Ha nem akar gyógyszert szedni javaslom a recept nélkül kapható Valeriana készitményeket, de csak átmeneti ideig. A gyász egyebekben egy normálisan bennünk lévő folyamat, nem kell tőle megijedni. Természetes, hogy a lélek nehezen engedi el azt, akit szeret. Adjon magának időt, és gondoljon sokat a nagymamára, most nem baj, ha sir, vagy kimehet a temetőbe és ott "beszélgethet" a nagymamával. Elmondhatja neki szavak nélkül, csak gondolatokkal, hogy mennyire hiányzik magának, hogy haragszik rá, hogy itt hagyta, és nyugtassa meg a nagymamát, hogy maga erős, és tovább fog lépni egy kis idő után, de megőrzi a nagymama emlékét mindörökké.

Kérdés: 2012. október 15., 20:02; Megválaszolva: 2012. október 20., 18:53
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek