Zsibbadásos szédülés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Tanácsot szeretnék kérni vajon mitől lehetett a rosszul létem, július elején lettem rosszul éjjel fej fájásra ébredtem megmértem a vérnyomásom 140/100 volt vettem be vérnyomás csökkentőt közben felkelt a pici és etetés közben fokozatosan jöttek rám rossszullétek az egész testem lezsibbadt egyre sűrűben és erősebben már szinte az ájulás határán voltam a vérnyomásom195/103-volt azt hittem végem van a szívem majd kiugrott a helyéről iszonyú milyen rosszul voltam ezt el se lehet mondani ki hivtuk az ügyeletett aki tele nyomot nyugtatóval és vérnyomás csökkentővel megkérdezte van-e pánik betegségem soha nem hallotam ezt mondtam neki hogy nincs, persze Ő ezt rá írta a papiromra amivel mennem kellet másnap a házi orvoshoz és fel írt frontint 0.25 ami 3x1 kellet szedni, persze utána pár napra megint rosszul lettem akkor már mellkasi fájdalmam volt és zsibbadt a balkezem, bekerültem a kórházba ott nem találtak semmit másnap haza jöttem.Elmentem teljes kardiologiai kivizsgálásra (Ekg, labor, uh., terhelés) minden rendben van, utána megint rosszul lettem kivételesen nappal szintén ügyelet a szokásos eljárást végezte. Aztán kéetrem idő pontot neurologiára hogy utaljanak be Mr-re.oda elmentem Gyulára amikor haza értünk nézem a papíromat és a receptet nem is annál a Doktornőnél voltam ahova bejelenkeztem ha nem egy pszichiáternél Így beutalom se volt az Mrre Ő ki írt nekem Rexetint.Rá 2-napra ismét rosszul lét kórház.Ott egy Orvos adott beutalot Mr-re okt.11-én megyek. Az ügyeletes Orvod teljesen lekezelöen beszélt velem tisztára szégyeltem magam mert váltig állitotta hogy nincs semmi bajom PÁNIK BETEGSÉGEM van mondtam neki hogy nincs mitől lenne boldog kapcsolatban élek gyeden vagyok a legkisebb gyermekemmel azt mondta erre ezt csak én tudom. Az ismerőseim azt mondják hogy lehet hogy most jön kirajtam amin éveken keresztül átmentem.Egy íszonyatos rossz házasságból léptem ki évekig tartó lelki és testi terrorból.Közben anyukám is meghalt amikor 3hó terhes voltam

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Asszonyom!

A vizsgálati eredményei valóban megnyugtatóak, de a vérnyomása magas. Javaslom, hogy vezessen vérnyomásnaplót és naponta 3x, lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban mérje meg a vérnyomását. Ha vannak tünetei, akkor ezeket is rögzítse a naplóban. Amikor újra orvoshoz megy, akkor vigye magával ezt a füzetecskét, és mutassa meg az orvosnak. Ha rendszeresen magas a vérnyomása, akkor módosítani kell a gyógyszerein. Mindezen túl, lehet, hogy az ismerőseinek igaza van, és az évek óta tartó stressz most jön ki önön. Erre rátehet még egy lapáttal, hogy egy kisbabával van otthon, akihez fel kell kelnie éjszaka, így nem tudja rendesen kipihenni magát. Javaslom, hogy szedje tovább a Rexetint, ennek legalább 4-6 hét kell, amíg rendesen kifejti a hatását. Emellett különösen a rosszullétek alatt próbáljon egyenletesen lélegezni, terelje el a figyelmét amennyire csak lehet és alakítson ki egy napirendet, ami mentén vezeti az életét.

Kérdés: 2012. október 08., 09:43; Megválaszolva: 2012. október 10., 10:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?