Mi a teendő?

Tisztelt Doktornő /Úr! Tegnap kézhez kaptam a laborleletemet, melyen a következő értékek eltérőek: fehérvérsejtszám 3.99 G/l (4.00-10.00) lymfocita 40.1 % (20.00-40.00) az abszolút érték 1.600 G/l (1.000-3.700) hematokrit: 0.398 (0.400-0.500) A fehérvérsejtszám egy éve még 5 felett volt, amióta egy Jarvis nevű pszich. szert szedek, csökken. A vérvétel előtt kihúzták az egyik fogamat, mely vérzéssel is járt. Kérdésem, hogy a fenti értékek indokolnak egy hematológiai vizsgálatot? Tisztelettel Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza laboreredmények témában

Kedves Kérdező!

A laborértékek mindig csak egy viszonylagos tartományt mutatnak, vagyis ha valamiből egy kicsit több, vagy kevesebb van, akkor még jónak minősítjük. Az ön esetében is ez a helyzet, a felsorolt értékek egyike sem tekinthető kórosnak. A jarvis egyébként sem okoz fehérvérsejtszám csökkenést, így szinte biztosan nem ennek a rovására írható.

Kérdés: 2012. október 02., 07:38; Megválaszolva: 2012. október 05., 10:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek