Segitség!

Nem tudom, mi van velem, de már kb. 1 hónapja rossz gondolatokal küzdök.Egyszer nagyon össze vesztem a testvéremel és nagyon szégyenlem egy szer kimondtam hogy kés tudnék szurni bele mérgemben.1-2 hét elteltével teljesen megfeledkeztem erről a dologról amig anyukám fel nem hozta és olyan gondolatok fordultak meg bennem hogy ártani tudnák a családomnak, persze tudom hogy ez hülyeség, nagy nehezen valamikor meg is feledkezek erről de aztán megint elfog és nehezen tudom ki nyomni a fejemből. Anyukámnak nagyon nehezen elmondtam de ő azt mondta tul sokat gondolkodok, és mérgében mindig mond ilyet az ember.De ezek a gondolatok már már spontán jönnek és zavarnak nagyon, azt gondolom hogy egy rossz ember lehetek akiben egy időzitett bomba van és bármikor gonosz lehet.Ilyenkor mindig elgondolkodok és arra juttok hogy jó ember vagyok többször is.Nem tudnék ilyet tenni, de aztán mégis jönnek a gondolatok, kamasz vagyok még ez is hozzá tehet.De anyukám erre azt mondta tul jó ember vagyok mert már attól és féltem a szereteimet ami nem lehetséges...lehet igaza van de nem tudom eldönteni kérem tanácsoljanak valamit ami segithet.Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza serdülőkori feszültség témában

Tisztelt Kérdező!

A panaszok alapján úgy tűnik, hogy ezek kényszergondolatok. Serdülőkorban gyakrabban jelentkeznek. Ha néhány hét alatt nem tűnnek el és a hétköznapjaiban nagyon zavaróak forduljon szakemberhez (gyermekpszichiáter) mert előfordulhat, hogy makacs, nehezen kezelhetűvé válik a zavaró gondolat.

Kérdés: 2012. október 01., 18:42; Megválaszolva: 2012. október 03., 08:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek