Tényleg a stressz az oka a nyomásérezetmnek a torkomban?

Jó napot kívánok! A problémáim már körülbelül 6 évvel ezelőtt elkezdődtek. Akkoriban zűrös volt az életem (anyáék válása, új lakhely stb) . Eleinte azt éreztem, mintha csomó lenne a torkomban, amitől alig kapok levegőt, később jött az, hogy a nyelésem is nehezen ment, de nem fizikailag, hanem mintha maga a nyelési reflex akart volna kimaradni. Kellemetlen volt. A fülem alatt nyomást, feszülést éreztem, ami aztán kihatott a nyakam oldalsó részére is. Voltam vizsgálatokon (belgyógyászat, nyaki uh, tüdőgondozo, kardiológia) de semmit nem találtak, azt mondták hogy a stressz miatt van. Aztán egy pár évre abba is maradtak ezek a tünetek, de most egy fél éve újra érzem őket. Homeopátiás nyugató tablettát szedek, plusz magnéziumot, az a kérdésem, menjek e el újabb vizsgálatokra? Mi lehet a baj? Valóban a stressz okozhat ilyen tüneteket? Előre is köszönöm: E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorító érzés témában

Kedves Kérdező!

Ha minden lehetséges okot kivizsgáltak, és az eredmények nem talátak semmi kórosat, akkor okozhatja stressz és szorongás a problémát. A nyakra terjedő, feszülő fájdalom utalhat izomfeszülésre, így meg kellene próbálnia tornáztatni a nyakát (fejkörzés, oldalra hajlítás, stb.) . Emellett érdemes lenne felkeresnie egy szakembert is, aki izomrelaxációt tud önnek tanítani, azaz megtanítja önnek, hogyan kell tudatosan ellazítani az izmait.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 12:02; Megválaszolva: 2012. október 05., 10:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Ripedon kihagyása;
Megbolondultam vagy csak gyógyszer...
Üdvözlöm Azt szeretném megtudni hogy ez mitől van már nagyon meg vagyok ijedve nem tudom beteg lettem? mostmár többször és napi szinten elofordul...
Antipszichotikum, meddőség?
Kedves Doktornő! 40 éves férfi vagyok, 9 éve küzdök extrém szorongással, pánikbetegséggel. Többféle pszichoterápián át a relaxációs...
Szédülés, egyensúlyvesztés
Szeretném hallani 1 szakértő...
Üdvözlöm dániel vagyok 27 éves srác, valahogy sosem találtam a helyem bár mindig nagyon könnyen barátkozok , mindig különlegesnek éreztem magam...