Már megint?

Nos, 2010 (18 éves voltam) nyarán életemben először pánikrohamom volt. Családi főzőcske gázrózsával. Mindenkit kimenekítettem a háázból, mert éreztem, hogy fel fogunk robbanni. Az utcán várakozva rájöttünk, hogy nem fog történni semmi. Ezek után elkezdtem keresgélni a neten, hogy vajon mi történhetett vele..Itt megírtam a tüneteimet. Készséggel meg is válaszolták, hogy valószínűleg pánikroham volt. Itt kezdődtek a problémák. Rákerestem, hogy milyen tünetekkel járhat és szépen lassan kirajzolódott bennem a betegség. Elmentem orvoshoz, aki közölte velem, hogy ttényleg pánik beteg vagyok, ezt meg ezt kéne beszednem. Na mondom ÁLLJ! Soha többet nem mentem el a doktornőhöz. Persze sokáig szenvedtem még a halálfélelmeimmel, de hála Istennek egy évig semmi tünet nem jött elő. Az idén nyáron viszont fesztiválozni voltunk barátnőmmel és egyszer csak megint előjött..de nálam mindig máshogy jelentkezik..most szédültem, nem tudtam járni és ha lenéztem a földre úgy éreztem össze fogok esni. Aztán leültünk, mondtam barátnőmnek hogy gyorsan nyugtasson meg, meséljen valamit, mire elmesélte a három pillangó történetét, a végére megint teljesen jól voltam és mentünk tovább bulizni. Az lenne a kérdésem, hogy kell e hogy aggódjak, előjönnek megint olyan sűrűn a tünetek mint régen vagy most nem lesz olyan súlyos..bár úgy érzem, hogy nálam minden a saját magam meggyőzésén dől el..de azért.. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A szorongásos rohamok sokszor fejben dőlnek el. ha figyeli magát, ha keresi a jeleket, ha ezektől egyre jobban fél, akkor garantáltan bekövetkezik a baj. Ha eltereli a figyelmét, ha racionális érvekkel meggyőzi magát arról, hogy a félelemei valótlanok és csak az elméje játszik önnel, akkor elmúlnak a rosszullétek vagy ritkábban jelentkeznek. Mindezek ellenére nem ártana egy kivizsgálás, jó lenne tudni, hogy úgy általában a vércukorszintje rendben van-e (egy buli után ez gyakran alacsony, ami provokálhat rosszullétet) , a vérképe jó-e, a pajzsmirigyével sincs gond. Ha ezek a vizsgálatok negatívak, akkor már csak önön múlik, hogyan száll szembe a pánikkal.

Kérdés: 2012. szeptember 29., 23:50; Megválaszolva: 2012. október 01., 10:56
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?