Pánikbeteg vagyok?

Szeretném megtudni, hogy a tüneteim alapján pánikbeteg lehetek e? És hogy milyen orvoshoz fordulhatok a problémámmal. Kb. 4 hónapja volt egy szívrohamhoz hasonló rosszul létem, de az ügyeleten mindent rendben találtak. Ez azóta is jelentkezik van hogy sűrűn előfordul de olyan is van hogy hetekig nem. A tünetek mellkasi fájdalom, jobb és bal oldalon, végtag zsibbadás, félelem, pánik, gyors szívverés. Voltam háziorvosnál vérvételen ahol minden rendben volt. De voltam 5 napja kardiológián kivizsgáláson is az EKG-n és a szívultrahangon is minden rendben volt, de a tünetek azóta is jelentkeznek. Főleg este jelentkezik, gyakran fekvő testhelyzetben, mikor a párom elmegy dolgozni és egyedül maradok. Mostanában elég stresszes az életem végzős vagyok a főiskolán és egy éve állandó munkahelyem is van ami elég megterhelő, mert egy kávézóban vagyok felszolgáló. Szeretném megtudni, hogy ez pánik betegség lehet e? Hol tudok Szegeden segítséget kérni? És hogy a sport vagy a gyógyszeres kezelés segít e inkább? Köszönettel Anett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Anett!

Ha a kivizsgálások azt mutatják, hogy a szívének nincs baja, akkor valószínűleg túlhajtotta magát és szorongásos rohamai vannak. Javaslom, hogy csökkentsen a terhelésen, vagy keresse meg azokat a módokat, ahol és ahogy ki tudja magát pihenni és fel tud töltödni. Emellett fogyaszthat nyugtató hatású teákat: citromfű, komló, macskagyökér, levendula, golgotavirág. A gyógyszereket nem javaslom, de ha szükségét érzi, akkor a pszichiátriai ambulancián vagy gondozóban írnak fel önnek ilyeneket.

Kérdés: 2012. szeptember 26., 20:29; Megválaszolva: 2012. október 01., 11:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?