Mi lehet a problémám?

Kedves Doktor nő/úr, az lenne a kérdésem, hogy nekem egy olyan problémám van, hogy már évek óta itthon ülök bezárva a lakásba csak nagyon ritkán megyek ki, mert nem érzem jól magam ha elmegyek itthonról, pl buszon is rosszul leszek a tömegtől. Elég magányos is vagyok nincs egy barátom se csak a család, sokszor gondolok arra, hogy meg fogok halni, aztán még olyan érzésem szokott lenni elég gyakran éjszakánként, mikor lefekszem, hogy elalszom és mikor próbálok felkelni nem mozog a testem de már tudatomnál vagyok, olyan mint ha le lenne bénulva az egész testem és egy ideig nem tudnám mozgatni de aztán ha koncentrálok sikerül végre felkelnem. Még olyan gondom is van, hogy (ez is lefekvéskor) mikor leoltom a lámpát és készülök aludni, a bal karom iszonyúan elkezd fájni és zsibbadni mintha elfeküdtem volna csak rosszabb és fájdalmasabb aztán elmúlik egy kis idő után jah és még olyan bajom is van, hogy nagyon nehezen alszom el órákba telik és ez mindig így van már nagyon régóta, kicsit sok a kérdésem elnézést.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Az alapproblémája az agórafóbia pánikbetegséggel vagy valamiféle szorongásos kórképpel. Ezt súlyosságtól függően lehet kezelni gyógyszerrel vagy pszichoterápiával. A megfelelő segítségért keresse fel a területileg illetékes pszichiátriai gondozót vagy ambulanciát.

Az ébredéskor tapasztalt bizarr jelenséget úgy hívják alvási bénulás. Ez egy teljesen ártalmatlan jelenség, noha nagyon ijesztő tud lenni. Röviden arról van szó, hogy a tudata hamarabb ébred fel, mint a teste, és ezért hamarabb kezd el gondolkozni, mint ahogy mozogni tudna. Pár másodperc, perc múlva ébred a teste is és összekapcsolódik újra az agyával, ezért tud ismételten megmozdulni. Nem kell megijedni ettől.

A karzsibbadása lehet rossz ágytól, párnától, alvási póztól, okozhatja meszesedés vagy csontkinövés a nyaki gerincen, keressen fel egy reumatológust a probléma okának kiderítésére.

Kérdés: 2012. szeptember 15., 15:46; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 00:41
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?