Depresszió? Pánikbetegség?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Az utóbbi időben (1 hónapja) idegesebb vagyok és levertebb.Volt már eddig 5 pánikrohamom.Néha, ha rossz gondolat gyötör testi tüneteket is produkálok. Az érdeklődésemet minimálisan vesztettem el bármi iránt.Pozitívan gondolkodom. Ami igazán idegesít és terhel, az általános rossz közérzet. Az étvágyam minimálisan csökkent.Ha idegen helyen vagyok, néha rosszul leszek.Ez lehet depresszió vagy pánikbetegség? A munkában a teljesítményem ugyan olyan jó.De érzem, hogy bennem valami nincs rendben.Este általában picit jobban érzem magam. Mit tud javasolni a probléma leküzdésének érdekében? Gyógyszeres kezelést semmiképpen nem akarok.Előre is köszönöm. Tisztelettel: Z.Károly

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Károly,

A panaszait okozhatja szorongás és enyhe fokú depresszió is. Gyógyszerszedés helyett javaslom, hogy gondolkodjon el azon, hogy mi terhelheti meg érzelmileg, lelkileg, esetleg fizikailag. Ha van valamilyen stresszforrás az életében, akkor próbálja azt megszüntetni, illetve ha eddig nem tette volna, akkor kezdjen el rendszeresen mozogni. Ezt nem kell túlzásba vinni, mert a testi kimerültség is okozhat pánikszerű tüneteket, de mozogni mindenképp érdemes. Próbáljon rendszert vinni az életébe, kerülje az éjszakázást és a mértéktelen alkoholfogyasztást. Ez utóbbi még alkalomszerűen sem javasolt. Figyeljen oda arra, hogy legalább napi 8 órát aludjon. Emellett keresse fel a háziorvosát és csináljanak egy laborvizsgálatot, esetleg pajzsmirigyhormon-mérést, mert a panaszai hátterében állhat ionhiány vagy hormonzavar. Gyógynövények közül az orbáncfüvet javaslom kipróbálásra, bármely patikában kaphat olyan készítményt, melyben ez megtalálható.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 22:19; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 22:51
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?