Pánik vagy más?

Eléggé bonyolult a kérdésem.Szorongásos pánikbetegséget állapitottak meg1 éve nálam. Két hónapig szedtem gyógyszereket rá. Jelenleg 16 hetes állapotos vagyok.Ritkán szúr a mellkasom ami kihat karba is. Ma pedig szívritmuszavart mutatott a vérnyomás mérőm 95/48 79 értékek mellett. Ez most a szorongás miatt van? Vagy menjek kardiológiára? Pánikosan természetes úton szüljek vagy császárral?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A mellkasi szúró érzés nem szív eredetű problémára utal, még akkor sem, ha a mellkasában érzi. Okozhatja egy kis megrekedt levegő a rekeszizom felett, vagy a bélben elhelyezkedő légbuborékok, így nem kell aggódni miattuk. A vérnyomásmérője által mutatott vérnyomás- és pulzusérték még belefér a fiatal nőkre jellemző normál értékekbe különösen, ha ébredés vagy hosszabb fekvés, ülés után mérte. Ha hibát jelez a gép, érdemes mozogni egy kicsit és még egyszer megmérni, hátha csak vakrisztás volt. Ettől függetlenül, ha kétségei vannak, akkor keresse fel a háziorvosát és csináljanak egy EKG-t, vérnyomásmérést, laborvizsgálatot. Ezek alapján eldönthető, hogy van-e szervi problémája, vagy csak a szorongás okozza a bajt.

Kérdés: 2012. szeptember 13., 21:54; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 22:43
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?