Lehet egészséges gyermekünk?

Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy! A barátnőm 31 éves, és diagnosztizálták nála a paranoid szkizofréniát. Risperda Consta 37, 5mg injekcióra jár 3 hetente. A családjában édesanyja, és a nagymamája is ugyanilyen beteg. Számomra ő teljesen normális, teljes értékű ember. Meg szeretném győzni, hogy vállaljunk közös gyermeket, de ő fél, hogy a gyermekünk is ugyanilyen beteg lenne.. A kérdésem a következő lenne, mekkora az esély, hogy a gyerek is örökli, illetve, nincs e mód megelőzésre, kivédésre? Köszönettel.: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza skizofrénia öröklődése témában

Tisztelt Kérdező!

Mivel a családban halmozottan fordul elő a betegség ez mindenképpen emelkedett kockázatot jelent, tehát nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az utódoknál a betegség egy egészséges szülőpárhoz viszonyítva. Ettől függetlenül persze egészséges is lehet a gyermek. Kivédi, megelőzni, előre biztosat tudni nem lehet.

Kérdés: 2012. szeptember 09., 10:17; Megválaszolva: 2012. szeptember 11., 08:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas