nem tudom mit tegyek

barátnőm 29 éves és még kisgyermek korában szemtanúja volt egy szörnyű esetnek és kb egy hónapja egyszer kettesben voltunk itthon és hirtelen átölelt félelmében mert halálfélelme volt. átbeszéltük és mondta ezt az esetet és mondta hogy azt látja maga előtt ami akkor történt és beszéltem az apukájával erről hogy halálfélelme volt és ő is mondta ezt az esetet hogy ezért lehet de ő azt hitte hogy ezt elfelejtette de azóta egyre sűrűbben jön rá ez az érzés. Olyannyira sűrűbben hogy sokszor ezért nem tud elaludni és a telefonjával kezd el inkább játszani hogy elterelje a figyelmét de ezt is csak nemrég említette nekem hogy ezért játszott akkor is a telefonnal. Ahol dolgozunk munkahely sajnos az is olyan hogy sokat idegeskedik és nehezen engedi el magát. Az otthonában egyébként minden rendben van békés család. A kérdésem az lenne hogy mit lehet ez ellen tenni, esetleg vérvizsgálattal ki lehet-e mutatni olyan esetleges betegséget ami ennek a következménye illetve hogy ha esetleg depresszió hozza elő akkor mivel lehet kezelni.

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza pszichés probléma témában

Kedvesem!

A vérvizsgálat lelki traumák kimutatására, vagy un. posztraumás szindróma diagnosztizálására nem való. Ezeknek az élményeknek az át/feldolgozására szolgál a pszichoterápia, aminek az "előszobája", amikor a közeli barátokkal, hozzátartozókkal átbeszéli a megélt történéseket az érintett személy. Mivel, ha jól értem, az Ön barátnője mindezen már túl van, de nem javult, hanem romlott az állapota, ezért azt javaslom, hogy forduljon szakemberhez. Pillanatnyi lelki státusza feltérképezéséhez találnak segítséget a honlapomon a tesztek menüpont alatt lévő depresszió, szorongás és stresszkérdőívek segítségével.

Üdvözlettel: Kovács Piroska

Kérdés: 2012. június 24., 22:42; Megválaszolva: 2012. június 25., 15:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság