Megint visszaeshetek a pánikbetegségbe, vagy ez most más?

Néhány éve pánikbetegséggel kezeltek, amiből szerencsésen közel három éve kigyógyultam! Azóta született egy kisfiam, ő most 15hónapos és férjhez is mentem természetesen! A baj ott kezdődik, hogy egy hónapja minden nap ideges és ingerült vagyok, ezáltal türelmetlen is a fiamhoz és a férjemen is csattan! Visszatértek a reggeli gyomorfájdalmak az émelygés, hányinger, szorulás! Ma reggelre már olyan rosszul éreztem magam, hogy kicsit fulladtam is! Úgy érzem tudatomnál vagyok és ez még nem a pánik, de szeretném messziről elkerülni ezt az állapotot! Sajnos aludni is már szinte csak xanax-al tudok! Olyan boldog voltam idáig, és bombaként robbant bennem az ideg, és hirtelen depresszióssá vált a hangulatom is! Járok heti háromszor edzeni, ami jó hatással van rám, sokat nevetünk a barátnőmmel, de ez kevésnek tűnik! A fiam mellett nincs lehetőségem orvoshoz járni, és gyógyszert sem szeretnék szedni! Magam akarom a problémámat megoldani csak kérem segítsen a jó irányt megmutatni! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben korábban előpfordult pánikzavar a kiújulása sajnos előfordulhat. A leírt tünetek nem kifejezetten pánikzavarra utalnak de szorongásos tüeneteknek, zavarnak tűnnek.

Próbáljon a hétköznapokban ellazulni, pihenni, magára több időt fordítani, örömet szerző egyéni és családi programokat szervezni, mozogni...Ha a tünetek tartósan és folyamatosan problémát, szenvedést okoznak szakmebert mégis fel kellene keresnie.

Kérdés: 2012. június 21., 17:24; Megválaszolva: 2012. június 24., 11:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Emlékezet kiesés?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám