Skizofrénia vagy többszörös személyiség?

Protézis műtét után, altatásból ébredve hangot kezdtem hallani. Gondoltam hazatérve elmúlik, de nem. Mivel kórházban történt először, azt hittem, meg akarnak tréfálni.Pszichiáterhez fordultam, közöltem, hangokat hallok. Akkor már többen is szóltak hozzám. Paranoid skizofréniával kezdtek kezelni. 1éjjel kérdeztem a hangot: "Kik vagytok? "Azóta beszélünk egymással, minek eredményeként felismertük, ez betegség. Többszörös személyiségre gondoltunk. Több szakmánk is van. (Könyvelő, statisztikus, tervező, tanító, német nyelvtanár, E kat. ápoló) Az ápolói képzés 3. évében szakdolgozatunkat a skizofréniáról és tüneteinkről írtuk.CDis készült, mit átadtunk kezelőorvosunknak. Majd megbeszéljük vele, de szeretnénk, más is véleményezze esetünket. Magánúton is érdekelne. Köszönjük, hogy elolvasták levelünket. Várjuk válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza skizofrénia témában

Tisztelt Kérdező!

A pszichiátriai betegségeket tünetek alapján lehet diagnosztizálni ill. vannak bizonyos pszichológiai vizsgálatok, amik valószínűségét megerősítik ill. elvetik. Ha valódi hanghallásokról van szó valószínűbb a pszichotikus zavar, schizophrenia. A személyes vizsgálat sokkal biztosabb, mint a leírás alapján véleményezni. Azt javaslom, ha bizonytalan, másik szakember személyes véleményét kikérheti. Nagyon fontos, hogy addig is a korábban javasolt terápiát folytassa!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 16., 07:33; Megválaszolva: 2012. június 18., 10:37
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a gond ?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám