pszichés alapú probléma?

Kedves Doktor! Olyan problémában szenvedek két és fél hónapja, mely előtte soha nem fordult elő velem. Március végén volt egy pici megfázásom, (kb 2 napig tartott csak, nem volt jelentősége) majd utána úgy éreztem, hogy nehezen kapok levegőt, ez napról napra rosszabb lett. Egyik este olyan nehézlégzést éreztem, hogy bementünk az ügyeletre, és innentől nem volt megállás, minden 3-4. estét ott töltöttük, senki nem tudta, hogy mi lehet a bajom, én pedig továbbra is nehézlégzés érzésével küzdöttem. Közben a sok orvoshoz járkálástól úgy gondolom kialakult bennem egy félelem, szorongás, így voltak úgymond "rohamaim" amikor le is zsibbadtam, remegtem, pánikbetegség tüneteit produkáltam. Ekg is és szívultranhang is jó volt, nem mutatott eltérést, pajzsmirigyemmel sincs probléma, mellkas ct sem mutatott ki semmit illetve nyelési röntgen sem. tüdőgondozóban viszont a légzésfunkcióm nem volt jó, az FEV1 65%-os volt csak, így elkezdtek asztmára kezelni, de a gyógyszerektől 160as pulzussal kerültem sürgősségire. Az asztmakezelés le lett állítva, hozzátenném sípoló hang nem hallatszódik, minden orvos tisztának hallja a tüdőmet. Utána folyamatosan elkezdett egyre több köpetem keletkezni, éjjel nappal köpködtem, krákogtam, és emiatt az érzés miatt nem tudtam enni, 44 kg-ra lefogytam az 50ről. Megint elkezdtek asztmára kezelni, de nem igazán éreztem javulást a nehézlégzés kapcsán. Aztán egy orvos felvetette, hogy esetleg gyomorsav okozza, szedtem gyógyszert, 4 napig jobb votl, utána megint rosszabb. Majd mivel már megijedtünk ettől a fogyástól, így pszichiátriára feküdtem, hogy hátha tudnak valamit javítani, sikerült is 2 hét alatt 3 kilót híznom, állítottak be gyógyszeres kezelést, étvágynövelőt és frontint szedek. (0, 25 mg napi 3szor) Elég hosszú problémasort írtam le, de véleményét szretném kérni, hogy ön szerint lehet ez az egész pszichés alapú? a fogyás? az egésznapos nehézlégzés? a rossz légzésfunkciót is produkálhatta pszichés alap? vagy Ön mire gondol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza pszichés probléma témában

Kedves Kérdező!

Igen, a lelki probléma minden testi bajt tud utánozni. Nagy valószinűséggel Önnél is ez az ok áll a háttérben. Antidepressáns gyógyszert lenne érdemes még szednie, azt általában gyorsabban javitja a tüneteket.

Kérdés: 2012. június 03., 14:24; Megválaszolva: 2012. június 05., 19:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt