• Mi válthat ki ilyen viselkedést egy gyermeknél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő-úr! Fiammal kapcsolatban irok, mert tanácstalan vagyok.13 éves illedelmes értelmes gyerek.Tanulási nehézségekkel küzd.Hiperaktiv és figyelemzavaros.Dislexiás és igy tovább.. Mostanában elég furcsa a viselkedése, nem hajlandó együttműködni az iskolában a tanárok kérésére sem.Csak ül és néz.Ez igy van itthon is.Utóbbi időben mindig azzal jött haza, hogy az egyik tanára megszégyeniti.Lehülyézi és neki több feladatot ad.Bementem ennek utánajárni és a legnagyobb megböbbenésemre a fiam vádai nem voltak igazak.Pontosan Ő az aki nem működik együtt a tanárokkal, csak ül és nem szól.Nem ir, nem veszi elő a dolgait. Most hatodik osztályos.És minden tanár panaszkodik rá.És azok a csúnya vádal amiket a tanárnőről állitott mind hazugság volt.Nem mondja meg, hogy miért. Most találtam a táskájában kettő táblairó tollat, kérdőre vontam, hogy honnan van. Azt mondta, hogy a barátja a táskájába tette.Én vissza vittem a suliba és elmondtam a dolgot a tanárnak. Most pedig kaptam a telefont, hogy a fiam lopta el, csak ráfogta a másikra.És nekem otthon úgy elmondta, hogy bevallotta a barátja mindenki előtt a dolgot és beirást is kapott.Pedig megfenyegette őt, hogy meg fogja ezért veri és azért is kapott beirást.Ebből semmi sem igaz.Kérem, hogy segitsenek nekem megfejteni, hogy miért csinálja ezt.Jó viszonyban vagyunk, mondhatni barátok és eddig azt hittem mindent megbeszélünk.Sokat beszélgetek vele.Semmi változás nem történt az életében.Férjemmel nem veszekedünk.Igazán harmonikus kapcsolatban élünk.Nem tudom, hogy mi válthatta ki nála ezeket. Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel! Katalin

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a hiperaktivitás témában

        Kedves Kérdező! Nagyon megértem aggodalmát. Szaksegitséghez kellen fordulnia, ezt első körben megtalálhatja a területileg illetékes nevelési tanácsadóban - bár nyárra ez az intézmény bezár. Jó lenne felkeresni egy gyermekpszichiátriai ellátó helyet, pl Vadaskert, az interneten rá tud keresni, és ott kérni segitséget.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. május 31., 13:32; Megválaszolva: 2012. június 05., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: