Ödipális

Tisztelt doktor Nő / Úr! A fiam a minap írt egy mailt, amire hirtelen nem tudtam és még most sem tudok reagálni, mert annyira megdöbbentem. "Az anyai szeretet a legegyszerűbb esetben is bonyolult összetevők szövevénye. Az anya szeretete a gyermek jó közérzetének az alapja. A fiúgyermek számára az anya az első nő, testi-lelki vonatkozásban egyaránt. Az anya iránti érzet alá került szexuális kívánság, az ifjú korban robbanásszerűen kerül a felszínre. Nem baj, ha egy anyának jó a viszonya a fiával. Anya és fia kapcsolata nem nélkülözi, és nem is nélkülözheti a nemi-státusz különbségből eredő szexuális momentumokat. Némely testi kontaktusuk során gyakran előfordul, hogy a mechanikus ingerek hatására merevedési reakció következik be. A különböző gondozási tevékenységek során az anya véletlenszerűen érinti gyermeke nemi szervét, annak tájékát, a gyermek pedig a feltétlen reflex szintén spontán merevedéssel válaszol a taktilis ingerekre. Az erekciót pedig jó érzés kíséri. Mi, nők pedig örülünk neki, ha a fiúgyermekeink érezteti velünk, hogy fontosak, különlegesek vagyunk számára, szüksége van ránk, igényli a szeretetünket, gondoskodásunkat. Ezt a szöveget különböző oldalakról szedtem és gyűjtöttem össze mivel nem tudtam saját szavaimmal elmondani. Remélem érted mire szeretnék kilyukadni. Tudom furán hangzik de ez tényleg így van. Máshogy nem tudtam elmondani. Nehezen tudtam elküldeni és beismerni.Levélbe válaszolj hogy mi erről a véleményed élőbe nem nagyon mernék erről beszélgetni. Puszi." Meg vagyok ijedve és döbbenve. A fiam az idén 19 éves és egyedülálló szülőként nevelem, de semmi szexuláis kötödés nincs köztünk, néha egy puszi vagy ölelés.Legfőképp tanácstalan vagyok, hogy most pontosan mit is kellene tennem, vagy hogyan viselkedjek. Nem szeretném, ha azt hinné ez miatt nem szeretem úgy, mint eddig, de valójában nem is akarom a benne lévő részéről félre értelmezett érzéseket táplálni. Várom tanácsukat és segítségüket. Köszönettel H. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza szexuális vonzalom témában

Tisztelt Kérdező!

Természetesen éreztetni kell, hogy ez szeretetteljes kapcsolatukban semmiféle változást nem jelent ez és, hogy sokszor keveredik szeretet, érzelmi kötődés, szexualitás. Meg kellene nyugtatni, hogy ez előfordulhat, de jelenzi kell, hogy az ő korában már az ilyen jellegű leválásnak meg kellene történnie, nem teljesen egészséges. Esetleg bíztatni arra, hogy kérjen pszichológiai segítséget ennek feldolgozására, megoldására, mert erre vsz. szükség lenne

Kérdés: 2012. május 30., 14:43; Megválaszolva: 2012. május 31., 08:56
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt