Túlzott izzadás

Üdv! Túlzott izzadás problémával küzdök, ami képes bárhol jelentkezni. De nem csak izzasztó helyzetekben, hanem sportolás közben is kb 10x úgy izzadok, mint mások. Egy elismert orvos gyermekkori bántalmazás következtében kialakult szorongást diagnosztizált. De egész életemben attól kell szenvednem, és annak a jegyeit kell magamon viselnem, hogy Édesapám 2-3 éves koromtól rendszeresen bántalmazott? Konkrétan kékre-zöldre vert, már óvodás koromban gyámhatóságra akarták küldeni a dolgot az óvónők, csak az lett mondva, hogy elestem biciklivel, stb... Mit tegyek? Hisz amint említettem, már szakmájában elismert orvosokat kerestem fel. Tökéletes vérképem van (olyannyira, hogy a háziorvosom meg is jegyezte, ritkán lát ennyire szép vérképet) , hibátlanul működik minden szervem (se pajzsmirigy túl/alulműködés, semmi probléma) , sportolok rendszeresen, teljes életet élek. A sport, és az Omega-3 szedése sokat javított a körülményeken, de még messze van a jótól. Pedig már pár éve sportolok. Nem is keveset. Olvastam az orbáncfű, és a zsályatea kipróbálását. Autogén tréninget szintén próbáltam, kb. semmi effektív eredményt nem hozott. Nagyon szépen megköszönném a válaszukat, hátha Önök tudnak valamit segíteni. Köszönöm szépen előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza izzadás témában

Kedvesem,

Minden panasznál az első lépés az orvosi kivizsgálás. Amennyiben ez negatív, akkor jön a képbe a pszichológus, mert feltételezik, hogy un. pszichoszomatikus problémáról van szó. A lélekgyógyász a munka során feltárja az okokat és terápiával helyreállítja és megszilárdítja az optimális működést a kliensnél. Ez hosszadalmas folyamat és a kliens aktív közreműködését feltételezi. Néhány találkozástól nem várható változás.

Ha jól értettem Önnél a kivizsgálás megtörtént. Valamiféle diagnózist is felállítottak, azonban a terápia elmaradt. Az autogén tréning jó dolog mind a szervezet rekreációjában, mind a feszültség oldására jól használható, de a konkrét problémájára ettől még korrektív hatás nem várható. Vagyis amit ajánlhatok az a pszichoterápia, ami a szervezet áthangolásán túl a jobb önismeretet segíti, az énképét és az önértékelését fejleszti, azaz egész személyiségére pozitív hatású változást generál.

Üdvözlettel: Kovács Piroska

Kérdés: 2012. május 25., 09:34; Megválaszolva: 2012. június 01., 11:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Izzadas
Panaszom a kovetkezo.Koros izzadasban szenvedek kb masfel ev ota, foleg mikor tarsasagban vagyok.Semmi fele izzadasgatloszer nem hasznalt.Kiprobaltam a Solutio...
Izzadás
Kedves Szakerto! Egy nagy problemam, hogy nagyon izzadok. Sokkal jobban, mint egy atlag ember. Tobbnyire az idegesseg az, amitol mindig izzadok. Most azonban...
Izzadás, homályos látás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 29 éves nő vagyok, és egy a sok közül aki elveszítette a munkahelyét.Decemberben szűnt meg a cég ahol dolgoztam, de a...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas