gyogyszermegvonás

Tisztelt doktor nő-ur! Azt szeretném kérdezni, hogy mivel már 16 éve szedek rivotrilt, és szeretném abba hagyni, de a megvonási tünetek nagyon erősek, így nem tudom hogyan lehetne ugy csökkenteni, hogy az a szervezet ne vegye észre annyira. És még az lenne a kérdésem, hogy a rivotril igaz-e, hogy okozhat szívmegállást?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza depresszió témában

Kedves Kérdező!

Nem hiszem, hogy szivmegállást okozhatna a Rivotril, persze igen ritkán, egyedi esetekben előfordulhat, hogy szivmegállása lesz egy Rivotrilt szedő betegnek, de az ok okozati összefüggés ilyenkor is kérdéses. A Rivotrilról való leállitást beszélje meg azzal az orvossal pontosan, aki rendszeresen felirja, hiszen nem tudom milyen betegség miatt szedi, és milyen dózisban. Általában enyhe antidepreszáns gyógyszerre való váltással, vagy hasonló hatású gyógynövény vagy homeopatias szer segitségével könnyebb a leszokás. Ilyenkor a Rivotrilból fokozatosan egyre kevesebbet vesz be, mig a másik hatású szert szedi, majd azt is leállitja. Erre a folyamatra szánjon időt, hetekbe telhet. És biztosan lesznek visszaesések, amikor nem szabad mégis bevenni a Rivotrilt.

Kérdés: 2012. május 09., 14:51; Megválaszolva: 2012. május 10., 11:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Emlékezet kiesés?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám