Deperszonalizáció

Tavaly óta pánikbeteg vagyok.Úgy öt hete, kezdődött.Bementem a sürgösségire, pszihiátrián voltam mostanáig. A zárón: vigil.minden tekintetben megfelelően orientál, viselkedése infantilis, külleme rendezett. MIMIKÁJA SZORONGÁST TÜKRÖZ, PSZICHOMOTORIKUM ELTÉRÉS NÉLKÜL.jELENLEG PERCEPCIÓS ZAVAR NEM ÉSZLELHETŐ, DEPERSZONALIZÁCIÓS TÜNETEKRŐL SZÁMOL BE, GONDOLKODÁSA, TEMPÓJA KISSÉ FELGYORSULT, TÉVESZME NEM EXPONÁLHATÓ, MIKROMÁN TARTALMAK MEGFIGYELHETŐK, AMBIVALENS, ENYHE DISZTÍMIA, ERŐTELJES SZORONGÁS ÉSZLELHETŐ, MNESZTIKO-INTELL. MŰ ŰKÓDÉSEK ELTÉRÉS NÉLKÜL.NEM MEGHATÁROZOTT SZEMÉLYISÉG ZAVAR. A tesztek alapján bordeline, dependens, hisztroinikus.pánikzavarszindróma, kevert disszociatívkonverziós zavarok, deperszonalizációs-derealizációs szindróma. Mi ez lényegében, gyógyitható, mitől alakul ki mindez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza pszichés probléma témában

Kedves Kérdező!

Minedzeket a kérdéseket a pszichiáter orvosától kellett volna megkérdezni, mivel Ő ismeri az Ön személyes állapotát. Ami elmondható, hogy nem tartják Önt betegnek, hanem személyiségzavart, annak kevert formáját véleményezték. Ilyen esetekben a súlyos tünetekre adnak csak gyógyszerese kezelést, ami a beteg életminőségét kifejezetten rontja. A személyiségzavart nagy részben a személyiség fejlődésének zavara okozza, vagyis gyermekkori problémák, melyek gátolják a normális pszichés fejlődést. Ezen, ha Ön is akarja, és persze az problémája sem olyan súlyos, pszichoterápiával lehete segiteni, de teljesen átlagossá és panaszmentessé sok munka után válhat csak.

Kérdés: 2012. május 04., 15:59; Megválaszolva: 2012. május 08., 19:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt