Mi törtenik velem?

Tisztelt Doktorur/Doktornö! Egeszen kiskoromra visszanyulik az, hogy mindenfele betegsegtöl tulsagosan megijedtem, tul sokszor halalfelelmem volt ezektöl.Szerencsere ez a mindennapokban nem zavart, nem gondoltam hogy problema van velem. Kb. 1, 5 eve sportolas közben kezdödött a problemam ahol a szokasos terheles mellett egyre jobban szedültem.Nem estem össze egyszer sem, csak folyamatosan ereztem hogy romlik a teljesitmeny.Ez kesöbb sajnos a mindennapjaimban is megmutatkozott, minden napos szedüles, bizonytalansagerzes, ajulas erzes kerülgetett honapokig.Sajnos ekkor jött a fekete leves: nagyon közeli csaladtagomat vesztettem el, es raadasul lattam is amint elhunyt. Sajnos a halalfelelmem es a betegseg fobiam is benötte magat a mindennapjaimba, a teljesitmenyem romlasarol ne is beszeljünk. Rengeteg testi tünetem van miota ez az allapot tart (elötte csak ez a szedüles, bizonytalansag erzes volt) , pl.: mellkasi nyomas, gomboc a gyomorszajban, eddig fogyasztottam hetvegente alkoholt, dohanyoztam, edesszaju voltam, most mindet utalom (ez nem feltetlen gond)! A csaladom mar eszrevette rajtam hogy tulzasba viszem ezt a dolgot.Nagyobb gondom az extrasystole-jaimmal vannak, mivel neha van olyan is amikor egy melleütes utan rengeteg gyors hatalmas ütes, ez nagyon ijesztö. Vizsgalatok: Kardiologia (sziv ultrahang, EKG, terheleses EKG) , nyaki gerinc röntgen, teljes labor, neurologia, mind negativ eredmennyel, a verkepem tökeletes, ASO ertekem magas (947) de gyakran volt mandulagyulladasom. A kardiologian sajnos nem sikerült extrasystole-t "elkapni". Nagyon szeretnek ujra sportolni de az extrak miatt felek, nehogy valami kisebb szivritmuszavar alljon a hatterben! Ön mit tanacsol mi legyen a következö lepes? Az mar bebizonyosodott bennem, hogy nagyon szorongo tipus vagyok ha ez kivülröl egyaltalan nem is latszik rajtam... A gyomrommal mindig voltak apro problemak, sok mindent nem bir. Ez miatt nem hinnem hogy lehetne a teljesitmenyromlas... Ön szerint mit kellene tennem? Köszönöm szepen! Karesz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint pszihiáterhez kellene fordulnia, aki segítene feldolgozni hozzátartozója halálát, ez kulcskérdés a szorongások oldásához.

Én hiszek a negatív leleteknek. Ha a félelmei, szorongásai megszűnnek, valószínűleg a testi panaszok is elmúlnak. Ahhoz, hogy sportolni tudjon, szükséges túllépnie ezen az állapoton. Ez annál is inkább szükséges, mert kezeletlenül nem szokott a szorongás ezen a szinten megállni, hanem súlyos állapotokat hozhat létre.

Ma már számos módszer van a pszihiaterek kezében (csoport terápia, dráma, egyéni feltáró és támogató terápia, stb.) , mindenkinek meg lehet találni a legmegfelelőbbet.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. április 28., 13:02; Megválaszolva: 2012. április 30., 17:33
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt