Furcsa féltékenység

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem elsőre nagyon furán hangozhat! Miért vagyok féltékeny a férjem munkahelyére? Tudni kell, hogy fiatal korom ellenére már évek óta otthon vagyok, mivel nem találtam munkát. Az éveket persze a magam képzésével töltöttem. Nemrég kiderült, hogy kisbabát várok, tehát újra évek várnak rám a lakás fogságában. Annyit még tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy társasági ember, nincsenek barátnőim, úgy érzem állandóan "buta" nőket sodor elém a sors, akik csak visszavetnek a lelki fejlődésben, tehát nincs kivel megbeszélnem a problémámat. Férjem nem régen nagyon magas beosztásba került, amit egyszerűen nem bírok megemészteni. Nem tudom visszafogni magam, állandó rossz érzéseimet mindíg a fejére zúdítom! Pl: nem lesz velem eleget ezentúl, biztos sokat kell majd utaznia, nem leszek elég inteligens számára, ha újabb emberekkel ismerkedik meg a munkából kifolyólag stb. Párom a végletekig türelmes velem, mindíg biztosít, hogy a család a legfontosabb számára. Ennek ellenére egész nap gyártom a legkülönfélébb elméleteket, amivel aztán hatalmas feszültséget keltek magamban a nap végére. Félek, hogy lelki állapotom nem tesz jót a babám egészségének sem! MIT TEGYEK? Kérem segítsen! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza pszichés probléma témában

Kedvesem,

Először is pontosítanám a leírt helyzetről adott értelmezését. Nem a férje munkahelyére, hanem az ott elért sikerére, az új pozíció nyújtotta lehetőségekre gondol aggodalommal. Részben azért, mert nagyon "elhúzott" Öntől. Az egyetemről kikerülő két fiatal elvben azonos lehetőségekkel indul az életben. Míg férjének sikerült viszonylag rövid idő alatt szép karriert építenie, Ön nem tudott bizonyítani saját magának és a "világnak"... Ez önmagában is konfliktust és folyamatos frusztrációt okozhat, pláne akkor, ha korábban sem volt túl szilárd az önbizalma és kellően pozitív az önértékelése!

Úgy gondolom azonban, hogy itt a ragyogó lehetőség, az anyaság, melyben megtalálhatja és felépítheti saját "karrierjét" és útját. Ahhoz azonban, hogy az elkövetkező időszak a boldog és harmonikus várakozás teli kiteljesedésé legyen, érdemes lenne szakember segítségével szembenéznie és elengednie szorongásait, félelmeit!

Üdvözlettel: Kovács Piroska

Kérdés: 2012. április 25., 09:19; Megválaszolva: 2012. április 26., 11:57
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt